Επικοινωνίες > Τεχνικές αναλύσεις επικοινωνιών

ISDN

(1/1)

IronΜan:
Για να ξέρετε τι έχετε σπίτι σας.....

Περιγραφή
Το ISDN (Integrated Services Digital Network), το Ψηφιακό Δίκτυο Ενοποιημένων Υπηρεσιών, αποτελεί την εξέλιξη του Δημόσιου Τηλεφωνικού Δικτύου (PSTN - Public Switched Telephone Network) και παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης, με τη χρήση μιας μόνο τηλεφωνικής σύνδεσης, τεσσάρων μορφών επικοινωνίας:
φωνής, εικόνας, δεδομένων, κειμένου.

Πλεονεκτήματα
Το ISDN βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική δικτύου, η οποία προσφέρει ψηφιακή επικοινωνία από άκρη σε άκρη (end to end) και εξασφαλίζει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως:
Υψηλές ταχύτητες για μεταφορά δεδομένων, ήχου εικόνας, και πρόσβαση στο Internet..

Υψηλή πιστότητα στη μεταφορά ήχου και εικόνας (7KHz).
Αξιοπιστία στη μεταφορά δεδομένων
Μείωση του χρόνου που οδηγεί σε σημαντική μείωση του κόστους
Συμπληρωματικές υπηρεσίες (αναγνώριση κλήσης, πληροφορφίες χρέωσης κλπ.) που διευκολύνουν τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας.
Εφαρμογές
Οι εφαρμογές του ISDN δίνουν νέα διάσταση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, καταργώντας τις αποστάσεις, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος και αλλάζοντας ριζικά βασικές πρακτικές στον τρόπο ζωής και εργασίας όλων μας:
Τηλεργασία (εργασία από το σπίτι, συνεργασία από διαφορετικούς χώρους)
Τηλεκπαίδευση (εκπαίδευση και επιμόρφωση από απόσταση)
Τηλεϊατρική (παροχή ιατρικής βοήθειας και διάγνωσης σε απομακρυσμένες περιοχές)
Τηλεδιάσκεψη/πολυδιάσκεψη
Τηλεαγορές (αγορές από το σπίτι)
Τραπεζικές συναλλαγές
Τύποι
Το ISDN διατίθεται πανελλαδικά με δύο τύπους πρόσβασης προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν την πρόσβαση που ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες:
Βασική Πρόσβαση (Basic Rate Access/BRA): Απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες.
Πρωτεύουσα Πρόσβαση (Primary Rate Access/PRA): Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς με σύνθετες Τηλεπικοινωνιακές απαιτήσεις και αυξημένη τηλεπικοινωνιακή κίνηση.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ-BASIC RATE ACCESS (BRA)

Απευθύνεται σε:
-- μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
-- ελεύθερους επαγγελματίες
-- ιδιώτες
Πλεονεκτήματα

Η Βασική Πρόσβαση του ISDN μέσα από μια μόνο τηλεφωνική σύνδεση, παρέχει ψηφιακή επικοινωνία από άκρη σε άκρη (end to end) και σημαντικά πλεονεκτήματα στους χρήστες όπως:
Υψηλή ταχύτητα, ποιότητα, αξιοπιστία και χαμηλό κόστος.
Δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και 8 τερματικών συσκευών, όπως τηλέφωνο (απλό ή ISDN), fax, εικονοτηλέφωνο, που μπορούν να κληθούν απ' ευθείας με διαφορετικούς αριθμούς.
Δυνατότητα σύνδεσης ενός μικρού τηλεφωνικού κέντρου, που μπορεί να καλείται με 10 διαφορετικούς αριθμούς. Οι συσκευές που συνδέονται σ' αυτό μπορούν να κληθούν απ' ευθείας χωρίς τη μεσολάβηση τηλεφωνήτριας.
Δύο γραμμές ταυτόχρονης επικοινωνίας όπως για παράδειγμα:
-τηλεφωνική επικοινωνία και χρήση Internet
-δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες
-τηλεφωνική επικοινωνία και αποστολή ή λήψη fax
-τηλεφωνική και ταυτόχρονα οπτική επικοινωνία
Υψηλές ταχύτητες μετάδοσης, της τάξης των 128 kb/s που εκμηδενίζουν το χρόνο που μέχρι τώρα χρειαζόταν, για να "κατέβουν" στοιχεία από το Internet, για τη λήψη ή αποστολή δεδομένων και εικόνων, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους επικοινωνίας.
Δυνατότητα διασύνδεσης & συμβατότητας με άλλα δίκτυα όπως Internet, HELLASPAC, Δημόσιο Επιλεγόμενο Τηλεφωνικό Δίκτυο (PSTN).
Δυνατότητα οπτικής επικοινωνίας των συνομιλητών με ταυτόχρονη δέσμευση των 2Β καναλιών με την προϋπόθεση ύπαρξης του κατάλληλου εξοπλισμού (εικονοτηλέφωνο ή Η/Υ).
Τερματικός εξοπλισμός Βασικής Πρόσβασης ISDN
Με τη Βασική Πρόσβαση ISDN μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες συσκευές, όπως η απλή τηλεφωνική συσκευή (Plain Old Telephony), το fax ή το PC.
Απαράιτητη όμως για τη σύνδεση της γραμμής ISDN στο δίκτυο του ΟΤΕ είναι η Συσκευή Τερματικής Διάταξης Δικτύου (Network Termination/NT) που αποτελεί τον τερματισμό της γραμμής του δικτύου του ΟΤΕ στο χώρο του συνδρομητή και παρέχεται δωρεάν.
Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες επικοινωνίας του κάθε συνδρομητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιπλέον εξοπλισμός ISDN όπως:
Παθητική Συνδρομητική Αρτηρία (Passive Bus ή S-Bus ή S-Intrface).
Η χρήση της επιτρέπει τη σύνδεση έως και 8 τερματικών συσκευών και το μέγιστο μήκος της μπορεί να φθάσει τα 1000 μέτρα.
Τερματικός προσαρμογέας (Terminal Adapter).
Απαραίτητος στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται αναλογικές συσκευές, για απλή τηλεφωνική συσκευή ή fax Grou3.
Κάρτα Δικτύου ISDN.
Είναι απαραίτητη για τη σύνδεση Η/Υ στο δίκτυο ISDN. Μπορεί να έχει τη μορφή κάρτας δικτύου και να είναι εγκατεστημένη εσωτερικά στον Η/Υ ή να αποτελεί ειδικό εξοπλισμό που συνδέεται εξωτερικά.
Τηλεφωνικές συσκευές ISDN.
Πρόκειται για ψηφιακές συσκευές που συνήθως διαθέτουν οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD), και είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των Συμπληρωματικών Υπηρεσιών που προσφέρει η σύνδεση ISDN.
Εικονοτηλέφωνα ISDN.
Πρόκειται για συσκευές που περιλαμβάνουν οθόνη, κάμερα, μικρόφωνο, ηχεία και παρέχουν τη δυνατότητα εικονοτηλεφωνίας. Οι συσκευές αυτές είναι συνήθως εύκολες στη χρήση και στην εγκατάσταση (plug and play). Κατά τη λειτουργία τους δεσμεύουν και τα δύο κανάλια επικοινωνίας της Βασικής Πρόσβασης.
Ψηφιακό Τηλεφωνικό Κέντρο ISDN.
Ένα μικρό ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο (ISPBX) εξυπηρετεί στη διαχείριση κλήσεων και στις ανάγκες εσωτερικής επικοινωνίας μικρομεσαίων ή κατοικιών με αυξημένες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες.
Δρομολογητές ISDN (Routers).
Αποτελούν γέφυρα μεταξύ της γραμμής ISDN και του δικτύου υπολογιστών του συνδρομητή.
Fax Group 4.
Συσκευή fax μεγάλης ευκρίνειας και υψηλής ταχύτητας ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με γραμμή ISDN.

gc:
ωραιος :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση