Γενικά θέματα > Women's 4x4 area

Οικολογική Συνείδηση

<< < (2/2)

leon88:
Επίσης δε χρειάζεται να κάνουμε κυκλακια σε λιβάδια και να χαλαμε τη φύση, αλλά ούτε και να περνάμε πάνω από τυχόν δεντράκια αν δεν είναι ανάγκη.

ath.nasi:
Βρείτε το πλησιέστερο σ’εσάς σημείο, όπου μπορείτε ν’αφήσετε παλιές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση.
http://www.electrocycle.gr/new/index.php?option=com_sobi2&Itemid=92
(από το χαλασμένο τηλεχειριστήριο, τηλέφωνο, γουόκμαν, μέχρι τον παλιό υπολογιστή, τηλεόραση, ψυγείο).

Να υπενθυμίσω και τους μπλε κάδους για την ανακύκλωση των συσκευασιών, που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγνοεί ακόμα επιδεικτικά˙  όπως οι ίδιοι οι οδοκαθαριστές του δήμου που σκουπίζουν το δρόμο.

Μην αφήνετε άσκοπα αναμμένα φώτα και συσκευές, σβήστε τον υπολογιστή αν έχετε την πρόθεση να τον αφήσετε ακόμα και δεκαπέντε λεπτά σε απραξία . Αντικαταστήστε τουλάχιστον τις λάμπες που χρησιμοποιείτε περισσότερο με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης. Μην αφήνετε τις συσκευές στο «σταντ μπάι», χρησιμοποιήστε πολύμπριζα με διακόπτη κλείνοντας με μια κίνηση όλες τις συσκευές.

Αφήστε το τζιμνάκι για τα χώματα και πηγαίνετε στη δουλειά σας  με τη συγκοινωνία.

alex:
Τα τελευταια χρονια εχει παρατηρηθει το λυπηρο φαινομενο απο διαφορους -προφανως μη γνωριζοντες- φιλους τετρακινητους της ελευσης μεσα απο τη λιμνη Αρρενων-Μουτσαλια.......Καλο θα ειναι λοιπον να γνωριζουμε ολοι μας οτι στη λιμνη των Αρρενων-Μουτσαλια ζει και διαβιωνει ο σπανιος Αλπικος Τριτωνας! Θα πρεπει να συμβαλουμε ολοι μας στη προστασια και διαφυλαξη του σπανιου αυτου υγροβιοτοπου οπως και στη καθαριοτητα του! Δεν ειναι λιγες οι φορες που αναγκαζομαστε να κανουμε καθαριοτητα γυρω απο τη λιμνη και κυριολεκτικα να γεμιζουμε πολλες σακουλες απορρηματων......Ολοι μας θα πρεπει να περνουμε μαζι μας τα οποια απορρηματα που ειναι μη ανακυκλωσημα και να τα εναπωθετουμε στο κοντινοτερο καδο χωριου! ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση