Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το φίλτατο Μάχο, παραθέτω κάποιες πληροφορίες για τους φίλους από Σαλόνικα κ άλλες περιοχές που σκέφτονται να πάνε Θαψά από Βόρεια Εύβοια. Δυο τρόποι υπάρχουν:
1. Από Γλύφα περνάτε απέναντι Αγιόκαμπο με φέρρυ - κάνει περίπου 25'. Τα δρομολόγια τέτοια εποχή είναι ανά δίωρο, αλλά τα ΠΣΚ κ ειδικά αυτό που θα είναι του Αγίου Πνεύματος βάζουν κ έκτακτα. Για πληροφορίες:
Τηλ. Λιμεναρχείου Γλύφας: 2238061288
Τηλ. Λιμεναρχείου Αγιόκαμπου: 2226031680
2. Από Αρκίτσα (150 χλμ. από Αθήνα) περνάτε απέναντι Αιδηψό με φέρρυ - κάνει περίπου 40'. Δρομολόγια κάθε μία ώρα, αλλά τσεκάρετε για καλό κ για κακό.
Τηλ. Λιμ. Αρκίτσας: 2233091121
Τηλ. Λιμ. Αδηψού: 2226023330
Πάντως, από Θεσσαλονίκη συμφέρει η πρώτη επιλογή. Έχετε υπόψη ότι από Αγιόκαμπο μέχρι Θαψά κάνετε οπωσδήποτε 2 με 2,5 ώρες.
Επίσης, από Αγιόκαμπο ή Αιδηψό μέχρι Μαντούδι, όπως βλέπετε κ στο χάρτη που έβαλε ο Νίκος, υπάρχουν 3 διαδρομές:
1. Από Αιδηψό - Λίμνη - Μαντούδι (με κόκκινο στο χάρτη), είναι λίγα χλμ. παραπάνω από τις άλλες δυο, αλλά ο δρόμος είναι φαρδύτερος κ δεν έχει τόσες στροφές, οπότε φτάνετε λίγο πιο γρήγορα.
2. Από Αιδηψό - Αρτεμίσιο - Αγία ¶ννα - Μαντούδι, έχει αρκετές στροφές κ στενότερο δρόμο αλλά καταπληκτική φύση.
3. Η γαλάζια διαδρομή μπορεί να φαίνεται συντομότερη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.. πριν κάποια χρόνια έπεσε ο δρόμος κ στα διάφορα χωριά που θα περάσετε θα πρέπει να ρωτάτε για να μην μπερδευτείτε, γιατί έχουν φτιάξει αρκετές παρακάμψεις.. τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ, αν κάποιος άλλος έχει άλλη πληροφορία ας το πει. Πάντως δε θα την πρότεινα, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι το gps θα σας οδηγήσει στην άκρη του νήματος
- Russo, για σένα πάντως είναι ό,τι πρέπει! Αν μπερδευτείς πάρε με τηλ. κ θα σου πω που να διανυκτερεύσεις - θα σου προτείνω μόνο καταλύματα με τηλεόραση plasma πάντα
Μακάρι να καταφέρω να έρθω κ εγώ, έχω πήξει με τη δουλειά ρε γμτ.. από Πέμπτη 24/5 θα είμαι Πύργο Ηλείας κ θα μείνω σίγουρα μέχρι Σάββατο. Εν τω μεταξύ, Κυριακή είμαι καλεσμένη σε γάμο στο Πευκί (Β. Εύβοια, δίπλα στον Αγιόκαμπο που προαναφέρω)! Σιγά μην πάω.. Αν έχω επιστρέψει Αθήνα θα έρθω κατευθείαν Θαψά, έστω κ για μονοήμερη.