Αποστολέας Θέμα: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο  (Αναγνώστηκε 12126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Denise

  • Επισκέπτης
Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« στις: Ιούλιος 24, 2007, 19:09 »
Οι διακοπές κρύβουν κινδύνους οι οποίοι και ενδέχεται να σας χαλάσουν τη διάθεσή σας και όχι μόνο. Ενοχλητικά κουνούπια που παραμονεύουν, τσούχτρες που εμφανίζονται ύπουλα δίπλα σας, πονοκέφαλος από τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, μολύνσεις ή μικροτραυματισμοί στην προσπάθειά σας να έρθετε πιο κοντά στη φύση. Πριν κλείσετε, λοιπόν, τις βαλίτσες σας βάλτε μέσα τα 5 απαραίτητα «αξεσουάρ» και ετοιμαστείτε για όμορφες και χαλαρές διακοπές.

•   Επίδεσμοι
Σε περίπτωση μικροτραυματισμού, καλό θα είναι το τραύμα να «αναπνέει». ¶λλωστε, το θαλασσινό νερό και ο ήλιος το «καίνε ή το ψήνουν» αν προτιμάται με αποτέλεσμα να επουλώνεται γρηγορότερα. Παρ’ όλα αυτά, ο επίδεσμος είναι απαραίτητος όταν υπάρχει κίνδυνος να έρθουμε σε επαφή με μικρόβια τα οποία ενδέχεται να μολύνουν την πληγή.
1)   HANSAPLAST CEROTTO SPRAY – Επίδεσμος σε μορφή σπρέι για την κάλυψη μικροτραυματισμών.  Δημιουργεί ένα διαφανές φίλμ σαν δεύτερη επιδερμίδα, το οποίο προστατεύει την πληγή και παράλληλα επιταχύνει την επούλωση των πληγών.
2)   NEXCARE- Επίδεσμοι σε 3 διαφορετικά μεγέθη
3)   QUADRA MED της MASTER AID – 20 δερμοαναπλαστικοί επίδεσμοι σε 2 μεγέθη
4)   HANSAPLAST ACTIVE GEL STRIP – 8 επίδεσμοι για την περιοχή των ποδιών. Συμβάλλουν στη μείωση δημιουργίας ουλών, ενώ βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση των μικροτραυμάτων.


•   Παυσίπονα

Τα παυσίπονα είναι απαραίτητα στις διακοπές στην περίπτωση πυρετού, αλλά και για την ανακούφιση από πονοκεφάλους  ( τους οποίους και επιδεινώνει ο ήλιος), πονόλαιμο, πόνους περιόδου, δυσμηνόρροια, επώδυνες σπαστικές καταστάσεις και λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα κ.λ.π. Σε πρώτη φάση, χρησιμοποιήστε απλά παυσίπονα, όπως παρακεταμόλη (DEPON)  και μετά μεφαιναμικό οξύ (PONSTAN). Τα ήπια παυσίπονα είναι ιδανικά και για τα παιδιά κυρίως σε μορφή σιροπιού. Σε δεύτερη φάση, επιλέξτε ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ΑΣΠΙΡΙΝΗ) ή ιμπουπροφένη
 ( ADVIL),  τα οποία είναι αντιφλεγμονώδη και πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους, ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι τους. Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πήξης του αίματος.

Τα ερωτήματα είναι :

1) Χάπια ή Αναβράζοντα δισκία; Τα αναβράζοντα δισκία δεν είναι λιγότερο ερεθιστικά για το στομάχι, ούτε έχουν πιο γρήγορη δράση. Απλώς διευκολύνουν όσους δυσκολεύονται στην κατάποση χαπιών. Όσο για τα παυσίπονα με την αναγραφή :extra ή maximum, αυτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστική ουσία, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν ευκολότερα – αλλά όχι γρηγορότερα – τα συμπτώματα.

2) Πόσα παυσίπονα μπορώ να πάρω; Ένα παυσίπονο για να δράσει χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα. Μη βιαστείτε λοιπόν, να πάρετε το επόμενο χάπι επειδή δεν είδατε αποτελέσματα στα πρώτα 30 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν να μη λαμβάνετε πάνω από 4-6 χάπια ημερησίως (κάθε 3-4 ώρες).

5)    DEPON (παρακεταμόλη) – Το κλασικό DEPON και το MAXIMUM κυκλοφορούν σε χάπια και σε αναβράζοντα δισκία, ενώ υπάρχει και σε συσκευασία των 100mg, καθώς και σε σιρόπι για τα παιδιά.
6)   PANADOL EXTRA  (συνδυασμός παρακεταμόλης και καφεΐνης, η οποία ενισχύει τη δράση της παρακεταμόλης) -  Τόσο το κλασικό Panadol όσο και το Panadol extra κυκλοφορούν σε χάπια .
7)   PONSTAN (Μεφαιναμικό Οξύ) – Κυκλοφορεί σε μορφή δισκίων και σιρόπι.
8)   ALGON (μείγμα τριών ουσιών)
9)   SPLENTIR( μείγμα τριών ουσιών)
10)   NUROFEN(Ιμπουπροφένη)
11)   ADVIL(Ιμπουπροφένη)
12)   ΑΣΠΙΡΙΝΗ(ακετυλοσαλικυλικό οξύ) – Υπάρχει ασπιρίνη extra σε αναβράζουσα μορφή και συσκευασία των 100mg για παιδιά. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΩΣΗΣ Ή ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ.
13)   BUSCOPAN (μείγμα τριών ουσιών) – Υπάρχει το κλασικό Buscopan και Buscopan plus κυκλοφορούν σε χάπια.

•   Εντομοαπωθητικά
Πριν τη χρήση τους, καλό είναι να γνωρίζετε αν έχετε ευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά τους. Αυτό ισχύει και για τα φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού ακόμα και ένα αιθέριο έλαιο μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Μεγαλύτερη ευαισθησία έχουν τα μωρά, τα οποία είναι και πιθανό να παρουσιάσουν ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν πλησιάσει το πρόσωπό τους. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα τσιρότα. Κολλήστε τα στο κρεβάτι του μωρού στον τοίχο ή στα παπουτσάκια του αλλά όχι πάνω στο δέρμα του. 
14)   AUTAN ACTIVE 1 – Εντομοαπωθητικό σπρέι διάρκειας 4-5 ωρών.
15)   SUMMERLINE – Φυσικό εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα με αιθέρια έλαια (σιτρονέλα, ευκάλυπτο και βασιλικό) σε μορφή σπρέι
16)   PROPOLINE – Ενυδατική και δροσιστική λοσιόν με εντομοαπωθητική δράση, η οποία περιέχει αιθέρια έλαια (σιτρονέλα και γεράνι).
17)   CER’8 – Αυτοκόλλητο τσιρότο για φυσική προστασία από τα κουνούπια με μικροκάψουλες σιτρονέλα, η οποία δημιουργεί μια σφαίρα προστασίας σε ακτίνα ενός μέτρου. Ιδανικό για παιδιά και αλλεργικούς.


•   Υγρά Μαντηλάκια
Τα μαντηλάκια με ήπια αντισηπτική δράση είναι εύχρηστα σε ταξίδια με αυτοκίνητο πλοίο κ.λ.π. Αν μάλιστα είστε λάτρεις της φύσης και οι διακοπές σας απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν  πολυτελείς,  τότε θα σας φανούν χρήσιμα όσα περιέχουν οινόπνευμα. Προσφέρουν απολύμανση, ενώ μπορούν να υποκαταστήσουν ακόμα και το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, όταν αυτό δεν είναι εφικτό. Η συχνή χρήση αντισηπτικού επηρεάζει το δέρμα γι’ αυτό απαιτείται λογική χρήση (1-2 φορές την ημέρα).
18)   ALCOSEPT – 10 υγρά μαντηλάκια με οινόπνευμα.
19)   WET HANKIES TRAVEL – 15 υγρά μαντηλάκια με ήπια αντισηπτική δράση.
20)   DETTOL – 15 υγρά μαντηλάκια με αντιβακτηριδιακή δράση.

•   Προϊόντα για τα τσιμπήματα
Αν δεν είστε αλλεργικοί, η χρήση ενός προϊόντος για τα τσιμπήματα θα σας ανακουφίσει άμεσα από τα συμπτώματα. Στην περίπτωση, όμως που η περιοχή του τσιμπήματος παραμένει ερεθισμένη και φουσκωμένη θα πρέπει να προμηθευτείτε αντιισταμινικά χάπια.   
21)   FENISTIL ROLL-ON – Δερματικό γαλάκτωμα σε μορφή roll-on. Ανακουφίζει από φαγούρα η οποία προκλήθηκε από τσιμπήματα εντόμων επαφή με μέδουσες, φυτά κ.λ.π.
22)   PROPOLIS GEL – Φυσικό προϊόν με ήπια δράση. Προσφέρει αντισηψία, απολύμανση και ανακούφιση σε τσιμπήματα από σφήκες, τσούχτρες κ.λ.π.
23)   PROPOLINE RESCUE PEN, ESSENTIAL OILS ΤΗΣ APIVITA – Φυσικό προϊόν. Προσφέρει άμεση ανακούφιση σε τσιμπήματα τσούχτρας, κουνουπιού, μέλισσας κ.λ.π.
24)   SUMMERLINE STICK – Προϊόν με εκχύλισμα από χαμομήλι και διάλυμα αμμωνίας. Ανακουφίζει την επιδερμίδα από τσιμπήματα.


Σε περίπτωση κατά την οποία είστε διεγνωσμένα αλλεργικοί, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μία ένεση αδρεναλίνης. Στην αγορά κυκλοφορεί η ενέσιμη αδρεναλίνη ANAPEN (για ενήλικες και παιδιά) σε μορφή στυλό, η οποία όμως συστήνεται μόνο σε επείγουσες αλλεργικές καταστάσεις (ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ).


 ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑ Ή ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.



Αποσυνδεδεμένος kranas (x-nikos)

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 715
  • Φύλο: Άντρας
  • www.jimnyclub.com
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 24, 2007, 21:29 »
Α!!!!!!!!!!Ρε Χαρη...τυχερε!!! Ολοκληρο νοσοκομειο εχεις διπλα σου!!!! lolκαι με προσωπικη νοσοκομα μαλιστα lol

Μπραβο Denise κατατοπιστικοτατη!!!!!!

Χαρη  γνωρισες και την υπολοιπη ....οικογενεια σημερα!!! lol

Καλη η συμπτωση!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 24, 2007, 21:32 από kranas (x-nikos) »
Ας το καλαμπουρίσουμε ρε παιδιά!!!! κάνει καλό!!!!

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 25, 2007, 07:29 »
Ευχαριστώ, ελπίζω να φαίνονται χρήσιμα εκτός από κατατοπιστικά. _thank>

Αποσυνδεδεμένος maestria

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 937
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 25, 2007, 08:01 »
 _supr> Well done Denise!

Αποσυνδεδεμένος pavlina

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 299
  • Φύλο: Γυναίκα
  • camerawoman
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 25, 2007, 09:49 »
Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πήξης του αίματος.

Όταν το λές αυτό - στα παυσίπονα, τι εννοείς; Οτι δεν πρέπει να πάρουν advil η γενικά με τα παυσίπονα; εγώ παίρνω το sindrom εδώ και καιρό..
Home is where the heart is...

http://www.youtube.com/watch?v=n07SZbgnwd8

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 25, 2007, 10:33 »
Γενικά η ασπιρίνη και ότι περιέχει το ακετυλοσαλοσαλικυλικό οξύ και σαλικυλικά θα πρέπει να αποφεύγεται διότι προκαλεί αιμοραγίες. Στην διάρκεια της έμμηνου ρήσης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε ανθρώπους με βαριά ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια , αιμοραγικές καταστάσεις και πηκτικότητας του αίματος(π.χ. αιμοφιλία, έλλειψη κάποιων παραγόντων πήξης του αίματος  - 8 ή VON WILLEBRAND κ.λ.π.) και σε αρρώστους υπό ηπαρινοθεραπεία, και σε 'ατομα με προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να αποφεύγεται η χρήση, καθώς μπορεί να προκαλέσει μετεγχειρητική αιμορραγία. Επίσης αναφέρω την ιδιαίτερη προσοχή στην χορήγηση της ασπιρίνης σε παιδιά με ίωση (π.χ. γρίπη) ή ανεμοβλογιά γιατί έχει αποδειχθεό επιδημιολογικά, πάντα, πιθανότητα πρόκλησης συνδρόμου REYE, το οποίο έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας (20-30%).

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΘΩΟΥ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΩΟ ΦΑΡΜΑΚΟ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΜΑΣ.

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 25, 2007, 10:38 »
Επειδή κάποιος μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό σας έγραψα και τα βασικά συστατικά του κάθε φαρμάκου. ;)

Αποσυνδεδεμένος Eriana

  • Jimny
  • Μηνύματα: 13
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 25, 2007, 11:10 »
Τα ερωτήματα είναι :

1) Χάπια ή Αναβράζοντα δισκία; Τα αναβράζοντα δισκία δεν είναι λιγότερο ερεθιστικά για το στομάχι, ούτε έχουν πιο γρήγορη δράση. Απλώς διευκολύνουν όσους δυσκολεύονται στην κατάποση χαπιών. Όσο για τα παυσίπονα με την αναγραφή :extra ή maximum, αυτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστική ουσία, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν ευκολότερα – αλλά όχι γρηγορότερα – τα συμπτώματα.

2) Πόσα παυσίπονα μπορώ να πάρω; Ένα παυσίπονο για να δράσει χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα. Μη βιαστείτε λοιπόν, να πάρετε το επόμενο χάπι επειδή δεν είδατε αποτελέσματα στα πρώτα 30 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν να μη λαμβάνετε πάνω από 4-6 χάπια ημερησίως (κάθε 3-4 ώρες).


Τα αναβράζοντα δισκία έχουν πιο γρήγορη δράση...αυτο συμβαίνει διότι όταν γίνετε η καταποση το φάρμακο είναι ήδη διαλυμένο κι έτσι η επιφάνεια επαφής του είναι πολύ μεγαλύτερη απο το κοινο χάπι παυσίπονο...

Το παυσίπονο που πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε σε τρίτους είναι η ασπιρίνι διότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD...

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 25, 2007, 11:35 »
Τα ερωτήματα είναι :

1) Χάπια ή Αναβράζοντα δισκία; Τα αναβράζοντα δισκία δεν είναι λιγότερο ερεθιστικά για το στομάχι, ούτε έχουν πιο γρήγορη δράση. Απλώς διευκολύνουν όσους δυσκολεύονται στην κατάποση χαπιών. Όσο για τα παυσίπονα με την αναγραφή :extra ή maximum, αυτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε δραστική ουσία, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν ευκολότερα – αλλά όχι γρηγορότερα – τα συμπτώματα.

2) Πόσα παυσίπονα μπορώ να πάρω; Ένα παυσίπονο για να δράσει χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα. Μη βιαστείτε λοιπόν, να πάρετε το επόμενο χάπι επειδή δεν είδατε αποτελέσματα στα πρώτα 30 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν να μη λαμβάνετε πάνω από 4-6 χάπια ημερησίως (κάθε 3-4 ώρες).


Τα αναβράζοντα δισκία έχουν πιο γρήγορη δράση...αυτο συμβαίνει διότι όταν γίνετε η καταποση το φάρμακο είναι ήδη διαλυμένο κι έτσι η επιφάνεια επαφής του είναι πολύ μεγαλύτερη απο το κοινο χάπι παυσίπονο...

Το παυσίπονο που πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε σε τρίτους είναι η ασπιρίνι διότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD...
Εμείς δε δίνουμε τίποτα και σε κανένα. Σημασία έχει ο κάθε ένας από εμάς αν έχει κάποιο πρόβλημα να ενημερωθεί και να ενημερώνεται από τους θεράποντες ιατρούς του. Ώς Έλληνες έχουμε την κακή νοοτροπία να παίρνουμε φάρμακα που μας προτείνουν φίλοι και συγγενείς. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την υγεία μας με σοβαρότητα γιατί είμαστε υπεύθυνοι εμείς και μόνο εμείς για την υγεία μας και κατ' επέκταση της ζωής μας.
Το παραπάνω αρθράκι αναφέρεται σε μία γενική κατάσταση και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί μπούσουλα.

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 25, 2007, 11:58 »
Η παραπάνω λίστα είναι γενική και αναφέρεται σε υγιείς ανθρώπους, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ........

Για το πρώτο υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για όλους μας.
 _0491>


Για το δεύτερο, ο καθένας ξέρει για τον ευατό του......

Αποσυνδεδεμένος Eriana

  • Jimny
  • Μηνύματα: 13
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 25, 2007, 13:34 »
Καμιά φορά πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και σε θέση να βοηθήσουμε καποιον συνάνθρωπο που μπορεί να έι πρόβλημα...και αυτό στις διακοπές είναι σύνηθες φαινομενο...
Και επειδή έχω μια μικρή ιδέα πάνω στο αντικείμενο αυτό που ψιλοαφορά τις σπουδές μου είπα να ενημερώσω λίιιιγο....
δεν το είπα για κακό...!!!!
Συγγνώμη.... ;)

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 25, 2007, 13:48 »
Καμιά φορά πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και σε θέση να βοηθήσουμε καποιον συνάνθρωπο που μπορεί να έι πρόβλημα...και αυτό στις διακοπές είναι σύνηθες φαινομενο...
Και επειδή έχω μια μικρή ιδέα πάνω στο αντικείμενο αυτό που ψιλοαφορά τις σπουδές μου είπα να ενημερώσω λίιιιγο....
δεν το είπα για κακό...!!!!
Συγγνώμη.... ;)
Δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη, κάθε πληροφορία από σχετικούς με κάποιο θέμα είναι πολύτιμες. ¶λλωστε κανείς δεν τα ξέρει όλα.

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 26, 2007, 07:54 »
Εριάνααααα

Πες κιάλλα..... δε είναι μονόλογος το φορουμ...  Ναι στο 4χ4, αλλά ναι και σε θέματα ασφάλειας και υγείας.... μέσα και έξω από το αυτοκίνητο...

Εσεις οι λίγοι που ξέρετε τα πολλά, πείτε και σε μας τους πολλούς να μάθουμε έστω τα λίγα..

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 26, 2007, 13:13 »
Σχετικά Ασχετο..... ;D

Ο μύθος της Ασπιρίνης με την Coca Cola υφίσταται?? ::)
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Ετοιμάζω διακοπές και φαρμακείο
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 26, 2007, 13:53 »
ΠΡΕΖΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!  t4
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...