Γενικά θέματα > Η αγάπη δεν κρύβεται...

Και τα όνειρα έχουν τιμή...

(1/11) > >>

tetrakinisimag:
Πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, στο ταξίδι μας στο Βόρειο Ακρωτήρι, μας ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα ταξίδι Αθήνα – Πεκίνο, με την αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το επικοινωνήσαμε, το σχεδιάσαμε, το παλέψαμε, μαζί με αρκετούς που ήθελαν να ακολουθήσουν. Φτιάξαμε διαδρομές, κύριες και εναλλακτικές, επικοινωνήσαμε με πρεσβείες, ανακαλύψαμε συνδέσμους, ανθρώπους που είχαν την ίδια τρέλα με εμάς να κάνουν αυτό το ταξίδι. Μαζευτήκαμε πολλές φορές, για να οργανωθούμε, για να ονειρευτούμε μαζί… Το κάναμε θέμα στο περιοδικό. Το συζητήσαμε με πιθανούς χορηγούς, με κρατικούς φορείς. Το δημοσιεύσαμε μέσα από τα fora.

Τελικά δεν μπόρεσε να γίνει εφικτό. Απλά γιατί οι Κινέζοι απαιτούν να καταθέσεις τη μισή αξία του αυτοκινήτου και του εξοπλισμού σαν εγγύηση! Άλλοι δεν θέλησαν, άλλοι δεν μπορούσαν και ουσιαστικά ακυρώθηκε το ταξίδι. Ένας μόνο από τους συμμετέχοντες, ο Πέτρος Βασιλόπουλος, αποφάσισε να «αγοράσει» την είσοδό του στην Κίνα, πληρώνοντας 15.000 ευρώ σε κάποιο Γάλλο που οργανώνει κάτι αντίστοιχο και έχει τις άκρες.

Μας το είπε. Μας ζήτησε να βοηθήσουμε στο κομμάτι των χορηγών. Εξασφάλισε κάποιους στο όνομά μας. Ξεκίνησε να συζητά με κάποιους άλλους, πάλι χάρη στην επικοινωνία μας μαζί τους. Και σαν… επιβράβευση της ιδέας, της βοήθειας, αλλά περισσότερο της φιλίας που μας δένει – έδενε; - από την εποχή της Κόλα, πούλησε το θέμα του ταξιδιού στο 4Χ4 Magazine! Χωρίς καν να κάνει το κόπο να ενημερώσει τους χορηγούς που εξασφάλισε στο όνομά μας για την αλλαγή αυτή… Ούτε βέβαια αυτούς που μένουν ακόμη σε εκκρεμότητα.

«Δεν το βλέπω έτσι…», δήλωσε ο φίλος μας όταν επικοινωνήσαμε μαζί του. Και πώς να το δει τυφλωμένος από τα λαμπερά αυτοκόλλητα που στόλιζαν το αυτοκίνητό του στη τηλεοπτική παρουσίαση της προσπάθειας; Προσπάθησε να μας πείσει πως θα το έχουν όλα τα περιοδικά – και εμείς – για να μην έχουμε παράπονο. Και φρόντισε να κρύψει περίτεχνα το γεγονός πως φρόντισε να προβάλει το 4Χ4 Magazine ήδη, χωρίς να σεβαστεί τίποτε. Και εμείς τον πήραμε να τον… μαλώσουμε που δεν μας ενημέρωσε να παρακολουθήσουμε τη προβολή του ταξιδιού στη τηλεόραση – ναι, ακριβώς, τόση βλακεία μας δέρνει…

Αγοράζονται όλα τελικά σε αυτή τη κοινωνία; Ή καλύτερα πωλούνται όλα; Η φιλία, η ιδέα κάποιου άλλου, η τσίπα – αν υπάρχει καθόλου… Δυστυχώς για μία ακόμη φορά πέφτουμε θύματα της εμπιστοσύνης που έχουμε δείξει σε άτομα που θεωρούσαμε φίλους. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν πειράζει. Έχουμε αρκετές ιδέες. Τόσες που θα μας μείνουν, όσες και αν ξεπουλήσουν οι «φίλοι» μας, όσες και αγοράσουν οι αντίπαλοί μας. Ας είναι καλά οι αναγνώστες που μας στηρίζουν σε όσα κάναμε και σε όσα θα κάνουμε.

Denise:
Αγαπητέ tetrakinisimag,

Στην εποχή μας είναι πολύ "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΙΚΟ", να πιστεύεις σε τέτοιες φιλίες! Καλά είναι να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε σε κάποια ιδεώδη και αξίες όπως η φιλία! Το θέμα όμως είναι πως το χρήμα και συγκεκριμένα τα τριάκοντα αργύρια σταυρώσαν το Χριστό, (έτσι για να είμαστε και επίκαιροι!)!

Φιλία, σε τέτοια επίπεδα, υπάρχει, μέχρι να βρεί κάποιος την κότα με τα χρυσά αυγά, ή αν θες μέχρι να θιχτεί η τσέπη του ή τα συμφεροντά του!

Σαν συμβουλή, (αν είμαι ικανή να δίνω συμβουλές, αμφιβάλλω) σου λέω να κρατήσεις το μάθημα από αυτό το γεγονός και όχι την αχαριστία αυτού του ανθρώπου! Θωρακίσου, και άνοιξε τα μάτια σου γιατί η αχαριστία των ανθρώπων είναι σαν τις μύγες, πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα, κάνει κ@λο και χέζει και τον κόσμο όλο!

Διάλεγε τους ανθρώπους που θέλεις να συμμετέχουν στην πορεία της ζωής σου και στα ονειρά σου,με μεγαλύτερη προσοχή και μάθε πως εμείς είμαστε αυτοί που επιτρέπουμε σε τέτοιους ανθρώπους να μας εκμεταλλεύονται!

Φιλικά, μια παθούσα, αλλά ευτυχώς μαθούσα!

NickSi:

Ατακα "δανεισμενη" απο το μεγαλο μας, αειμνηστο ηθοποιο, Νικο Σταυριδη, στη ταινια "Τα κιτρινα γαντια" : "Αχου και δε με νοιαζειιιιιιιιι..., αχου και δε με νοιαζει..."!!!   Σοφες κουβεντες...  ;) lol

Ετσι κι εδω, το συγκεκριμενο θεμα... αχου και δε μας νοιαζειιιιιι... και μιλαω σαν Νικος και μελος ενος τετρακινητου forum και ακομη πιο σωστα, μιας μεγαλης πανελληνιας παρεας ανθρωπων, που εχουμε αλλα ενδιαφεροντα και κοιταμε να περναμε ομορφα με τη παρεουλα μας αυτη και να ειμαστε οσο μπορουμε περισσοτερο χρησιμοι και οπου βεβαια μπορουμε ο καθενας μας... 

Πιστευω, μετα απο αρκετες συζητησεις με αρκετους φιλους εδω, οτι σε τετοιου ειδους fora και παρεες, μαλλον "κουραζει" αυτου του ειδους η... "βαρια (αμπελο)φιλοσοφια"...   Επισης, δανειζομενος καποιες φρασεις-απαντησεις στο συγκεκριμενο θεμα (δημοσιευμενο και σε αλλο forum), απο αλλον, γνωστο τετρακινητο φιλο μας... :

α."Ξέρεις ότι μου αρέσει να γίνομαι κακός, ειδικά με κάτι ανθρώπους όπως εσύ, που εμφανίζεστε πατώντας σε 2 βάρκες ταυτόχρονα. Αποφασισε τελικά (κι εσύ και κάποιοι άλλοι) τι θέλετε να είστε ερασιτέχνες που απλά κάνετε χαβαλέ? ή επαγγελματίες που βιοπορίζεστε διοργανώνοντας αγώνες, φιέστες, εκδρομές, ταξίδια κλπ... φιλία και χορηγίες δε πάνε μαζί... το τύπο και το εγχείρημα δε τον γνωρίζω και ούτε με νοιάζει τι κάνει, ενδεχομένως να σε έπιασε και κώτσο απ'οτι λες... και?  Μήπως εσύ μετά δε θα καμάρωνες δίπλα του σαν υπερήφανος χορηγός, <<φίλος>> κλπ αν είχε πάει αλλοιώς η ιστορία? Μη γκρινιάζεις για πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά μέσα στο επάγγελμα, το οποιοδήποτε επάγγελμα κάνουμε, σε χώρους άσχετους όπως είναι ένα φόρουμ χαβαλέδων... έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτό το φόρουμ και απλά σου εξέφρασα την προσωπική μου άποψη.
Τα παράπονά μου σε ότι αφορά την εργασία μου τα κάνω στους προισταμένους ή υφισταμένους μου και στα ίσια κι αν δε πιάσουν τόπο παίρνω το καπελάκι μου και δρόμο δε τα βγάζω σα το ντελάλη στην εκπομπή της Ανίτα Πάνια!!!"

β. "Χορηγία στο φιλικό είχαν κάνει πριν από κανά χρόνο και καποιοι αλλοι φιλοι, μαζεύοντας λεφτά για πληρώματα που θα συμμετείχαν σε κάποιο αγώνα στη ρουμανία. Βασικά δεν ήταν χορηγία, απλά μαζεύτηκαν κάποιοι χαβαλέδες και είπαν να βοηθήσουν κάποιους της παρέας τους, χωρίς να επιζητούν αυτοκόλλητα στο αμάξι και φωτογραφίες πριν και μετά τον αγώνα
Φιλικά, πάντα φιλικά, όσο κι αν δε μπορείς να το καταλάβεις κύριε Αθανασίου... γιατί τα έχουμε ξαναπεί κι εγώ επαγγελματίας είμαι, άσχετα αν είμαι σε άλλο χώρο και όχι στη δημοσιογραφία και την εμπορία αυτοκινήτων"

γ. "Και κάτι τελευταίο, ναι αγοράζονται όλα κύριε Αθανασίου, όλα εκτός από κάποιους πραγματικούς φίλους... γιατί από τους φίλους μου δε θα ζήταγα ποτέ να βάλουν τα αυτοκόλλητά μου στο αμάξι τους ή να μου κάνουν συνέντευξη στο περιοδικό μου, απλά θα χαβαλεδιάζαμε όλο το βράδυ και για αρκετά βράδυα με τις περιγραφές τους από το ταξίδι"

tetrakinisimag:
1. Από πότε η... κλοπή ιδεών ενδιαφέρει την Ανίτα Πάνια.

2. Ποιός ζήτησε αυτοκόλλητα; Εσείς μήπως;

3. Α, ναι! Εσείς θα πωλούσατε τους φίλους σας, που σκέφτηκαν και οργάνωσαν το ταξίδι, και θα πουλάγατε αλλού το θέμα - ποιός μίλησε για αυτοκόλλητα; - και μετά θα έφταιγαν αυτοί. Έχετε δίκιο. Μήπως εμείς έχουμε γεννηθεί σε λάθος κόσμο;

4. Ποιός σας ζήτησε να ενδιαφερθείτε. Είναι απλό: ένα θέμα που δεν με ενδιαφέρει ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ. Απλό δεν είναι;

ΥΓ. Denise, τον αράπη κι αν τον πλένεις... Δεν αλλάζουμε εύκολα εμείς. Την έχουμε πατήσει επανελλημένα, αλλά πάντα εκεί. Αρχηγοί στη μ...ια. Αυτός και ο σκοπός της δημοσίευσης: να εκτεθούμε και να μην... υποχωρήσουμε αν επανέλθουν μετανοημένοι.

Χάρης:
Nicksi, βάλε ή βάλτε (οι admin) κάποιες οδηγίες και περιορισμούς στο τι μπορούμε και τι δε μπορούμε να γράφουμε μέσα στο "Μπουγατσοκαταστάσεις". Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό, και ότι μας κατέβει γράφουμε.

tetrakinisimag, "να εκτεθούμε και να μην... υποχωρήσουμε αν επανέλθουν μετανοημένοι" - κάποιοι δεν το κατέχουν το άθλημα..... εγώ μαζί σου.

THIS WAY UP
Χάρης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση