Αποστολέας Θέμα: Πάαμε νησί..........  (Αναγνώστηκε 1038 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Πάαμε νησί..........
« στις: Απρίλιος 11, 2006, 02:13 »

 1 φωτογραφίαΗ αγορά ενός νησιού είναι η τελευταία μόδα των διακοπών , που όλοι οι πλούσιοι θέλουν να αποκτήσουν . Διάσημοι καλλιτέχνες , επιχειρηματίες , ακόμη και πολιτικοί , βολιδοσκοπούν μεσιτικά γραφεία και στέλνουν ιδιωτικά ελικόπτερα για να φωτογραφίσουν τα νησιά που τους ενδιαφέρουν.
Ετσι , στο σφυρί βγαίνουν δεκάδες ελληνικά ιδιωτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου . Πρόκειται για νησιά η αγορά των οποίων κοστίζει κατά μέσον όρο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αφορούν εκτάσεις ‘λουσμένες’ στον ήλιο , τη θάλασσα , τη γαλήνη και την ηρεμία.

Τα νησιά ωστόσο θεωρούνται παραμεθόριες περιοχές και γι’αυτό δεν μπορούν να χτιστούν ολόκληρες εγκαταστάσεις , παρά μόνον ένα , το πολύ δύο οικήματα , φυσικά κατόπιν ειδικής άδειας από το κράτος . Φυσικά δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις , ωστόσο το μεγαλύτερο εμπόδιο , όπως πάντοτε , αποτελεί η γραφειοκρατία . Οι διαδικασίες δηλαδή που απαιτούνται από την Πολεοδομία , τα Δασαρχεία , ή αρχαιολογικές υπηρεσίες.

‘Ενα νησί στα ζεστά γαλάζια νερά της Ελλάδας’ έγραφε πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Sunday Telegraph , η οποία επεσήμανε ότι τουλάχιστον 6 νησιά έχουν δρομολογηθεί προς πώλησιν , μεταξύ αυτών και ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση , επισημαίνοντας ότι η Αθηνά Ωνάση το έχει ‘βγάλει’ στην αγορά προς 300 εκατομμύρια ευρώ . Ενδιαφέρον για την αγορά νησιών έχουν δείξει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς , ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο , η Τζένιφερ Λόπεζ η οποία σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας , αλλά και ο Αλβέρτος του Μονακό.

Πολλά από τα πωλητήρια των μικρών νησιών κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο , ενώ η σελίδα ‘’loupassis.gr’’ είναι η γνωστότερη και δημοφιλέστερη μέχρι στιγμής , μέσω της οποίας μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας νησί!


Απο το contra
Γιάννης Δημητρέλης