Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.  (Αναγνώστηκε 7028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« στις: Μάρτιος 12, 2008, 22:00 »


Αγαπητοί φίλοι / μέλη / χρήστες του forum μας και του Jimnyclub.com…

Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, αυτή η παρέα, η πανελλήνια παρέα με τα Jimny, έχει ξεκινήσει και συνεχίζει δυναμικά τη παρουσία της, όλο και περισσότερο, καθαρά και μόνο από τη δύναμη και το πνεύμα που έχει σαν ομάδα και σε καμία περίπτωση, λειτουργώντας ατομικά και με ιδία “οφέλη”, οποιασδήποτε μορφής…

Ομαδική, συλλογική  προσπάθεια και λειτουργία…
Αυτό ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πνεύμα του Jimnyclub.com!!!


Στα πλαίσια λοιπόν της καλύτερης και σωστότερης λειτουργίας μας, θα πρέπει να επισημάνουμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ούτος ώστε να μην (ξανά) έχουμε το παραμικρό πρόβλημα ή παρεξήγηση μεταξύ μας, μεταξύ όλων των φίλων και μελών αυτής της ομάδας / παρέας.
(Το παραπάνω, σας το αναφέρω, επειδή υπήρξε πρόσφατο παράδειγμα εκδρομής, η οποία, ενώ ανακοινώθηκε δημόσια στο forum μας, στη συνέχεια, “κανονίστηκε” εκτός της μέχρι σήμερα λογικής μας περί οργάνωσης, αλλά και του τρόπου διεξαγωγής όπως οι υπόλοιπες μέχρι τώρα εκδρομές του Jimnyclub.com.
Η οποία βέβαια, “σχολιάστηκε” αρνητικά από κάποια μέλη της παρέας μας, τα οποία, ενώ ήθελαν να συμμετάσχουν, δυστυχώς, λόγω των προαναφερομένων, δε μπόρεσαν
Όπως καταλαβαίνετε βέβαια, αυτό είναι κάτι, που ΔΕΝ θα θέλαμε να ξανασυμβεί σε καμία περίπτωση και από οποιονδήποτε…!!!)


Έτσι, μετά από αρκετές συζητήσεις που είχαμε, σαν ομάδα διαχείρισης, οφείλουμε να  προβούμε σε κάποιους “κανονισμούς” καλύτερης λειτουργίας, σε διάφορα θέματα…

Ένα από αυτά, είναι η σωστή διοργάνωση και υλοποίηση εκδρομών, ειδικά και μόνο όταν αυτές διοργανώνονται από το ίδιο ή από μέλη του Jimnyclub.com και αφορούν ομαδικές, συλλογικές βόλτες / εκδρομές / συναντήσεις και όχι μεμονωμένες ή προσωπικές εξορμήσεις… 


Η εύρυθμη λοιπόν λειτουργία, για την οργάνωση & διεξαγωγή κάποιας βόλτας ή εκδρομής, έχει ως εξής:

1. Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, θα πρέπει να ανακοινώσει δημόσια, στο forum την εκδρομή / εξόρμηση, τουλάχιστον 3 ή 4 εβδομάδες πριν τη πραγματοποίηση της.
Η μορφή / κατηγορία της εκδρομής δεν μπορεί να αλλάξει κατά την διάρκεια των 3-4 αυτών εβδομάδων, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι και μόνο μετά από συνεννόηση μεταξύ των διοργανωτών & των συμμετεχόντων.

2. Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, ανακοινώνει δημόσια, στο ανάλογο topic που ανοίγεται, τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή, την ημερομηνία & ώρα αναχώρησης, καθώς και τον πλοηγό / αρχηγό της εκδρομής, όπως επίσης και την ημερομηνία/ώρα επιστροφής, αν μιλάμε για περισσότερες από μία ήμερες.

3. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος – διοργανωτής, δημοσιεύει, με τη προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει, το πρόγραμμα που ίσως έχει σκεφτεί ή πρόκειται να πραγματοποιήσει, κατά τη διεξαγωγή της βόλτας ή εκδρομής, αλλά με επιφύλαξη για τις όποιες (τυχόν) αποκλίσεις μπορεί να συμβούν.

4. Ο διοργανωτής, ειναι υπεύθυνος και φροντίζει για την οργάνωση της σίτισης και διαμονής - διανυκτέρευσης (αν υπάρχει), για τους συμμετέχοντες, φροντίζοντας να μαθει για τα καταλύματα στη περιοχή, τα μαγαζιά για φαγητό και επικοινωνώντας με τους ανάλογους ανθρώπους σε αυτά. Κατόπιν, ανακοινώνει στο topic, τη λίστα με τα καταλύματα, επομένως να μπορεί ο κάθε συμμετέχων, να φροντίσει για τη διαμονή του.

5.   Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, ανακοινώνει δημόσια και πάντα στο ανάλογο topic, τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της συγκεκριμένης εκδρομής, δηλαδή: τις καιρικές συνθήκες (αν τις γνωρίζει), τα εφόδια που θα είναι υποχρεωμένο να έχει το κάθε αυτοκίνητο, τον αναγκαίο ή προτεινόμενο τύπο ελαστικών, το βασικό & προαιρετικό εξοπλισμό που κρίνει ότι θα χρειαστεί το κάθε αυτοκίνητο / πλήρωμα, (ίσως και μόνο αν κρίνεται απαραίτητο) τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκίνητων που θα μπορούν να συμμετάσχουν, την “κατηγορία” ως προς τον χαρακτηρισμό (*) ή τη μορφη της εκδρομής και αλλά τέτοια στοιχεία, που έχουν στόχο, τη σαφέστερη κατανόηση για την συγκεκριμένη εκδρομή, από τα συμμετέχοντα πληρώματα.

6.   Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, ανακοινώνει, προς ενημέρωση των συμμετεχόντων, τις συχνότητες επικοινωνιών για τα CB, PMR ή/και VHF, καθώς επίσης, τους παραπέμπει να ενημερωθούν στα ανάλογα topics, για το τρόπο οδήγησης και συμπεριφοράς σε convoy, όπως και για τις οδηγίες, για την εκτός δρόμου οδήγηση κλπ κλπ.

7.   Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, ξεκινά λίστα συμμετοχών για τους ενδιαφερόμενους, τοποθετώντας ως # 1 τον πλοηγό / αρχηγό της εκδρομής και συμπληρώνοντας και κάποια άλλα, βοηθητικά ή χρήσιμα στοιχεία (πχ το τηλέφωνο του…), ούτος ώστε, ο κάθε ένας να μπορεί να προσθέτει στη συνέχεια το όνομα του, αν θέλει να ακολουθήσει στη συγκεκριμένη εξόρμηση.

8.   Ο υπεύθυνος – διοργανωτής, κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, φροντίζει να ενημερώνει με τυχόν νέα ή εξελίξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη εξόρμηση, πάντα δημόσια και πάντα στο σχετικό topic, για οποιαδήποτε μεταβολή του προγράμματος μπορεί να συμβεί, πχ αλλαγή καιρικών συνθηκών κλπ.

9.   Από τη μεριά τους τώρα, οι κάθε συμμετέχοντες, οφείλουν να τηρούν και να σέβονται τις υποδείξεις του πλοηγού / αρχηγού της εκδρομής και να συμμορφώνονται στις όποιες αποφάσεις του, με γνώμονα, ότι αυτές θα έχουν στόχο την ασφαλέστερη & καλύτερη διεξαγωγή της εξόρμησης / εκδρομής.

10. Οι συμμετέχοντες, έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τη λίστα συμμετοχών, όσο πιο έγκαιρα μπορούν, για τη συμμετοχή ή ακύρωση της θέσης τους, προκειμένου και ο διοργανωτής / αρχηγός, να μπορεί να φροντίσει για τα περαιτέρω (δωμάτια, αριθμό αυτοκινήτων, σίτιση, προσαρμογή προγράμματος κλπ).



(*)  ΜΟΡΦΕΣ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ : http://www.jimnyclub.com/forum/index.php/topic,2699.0.html



Είμαστε στη διάθεση όλων των φίλων / μελών / χρηστών, για τυχόν παρατηρήσεις, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις διοργανώσεις των εκδρομών μας και βέβαια, την ασφαλέστερη αλλά και τη πιο διασκεδαστική για όλους μας, διεξαγωγή τους.


Για την ομάδα διαχείρισης,

Νίκος Σίμος.


« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2008, 09:59 από NickSi »
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος eldar

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 452
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 05, 2008, 20:25 »
Πρέπει να το μάθουμε απεξω ολο αυτο;
Τι γινεται αν καποιος θελει απλα να οργανωσει μια εκδρομη; :D :D :D
Εχω προτεινει εκδρομες σε αλλο forum και δεν ηθελε τοσα πολλα... ;D

Αποσυνδεδεμένος PANOS72

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 420
  • Φύλο: Άντρας
  • Mad for mud
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 05, 2008, 22:32 »
Οι οδηγίες του Nicksi, όπως διάβασες φίλε eldar, είναι για την καλύτερη οργάνωση μιας εκδρομής. 

Φυσικά βοήθεια και συμμετοχή στην οργάνωση υπάρχει από όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν. Και φυσικά η οργάνωση πρέπει να είναι καλύτερη όσο πιο μεγάλη σε διάρκεια, όσο πιο μακρινή και όσο πιο αυξημένη είναι σε συμμετοχές η εκδρομή.

Βασικά αν έχεις να προτείνεις κάτι, πρότεινέ το σχετικά έγκαιρα και είμαι σίγουρος ότι όλα τα άλλα θα έλθουν μόνα τους. Όρεξη να υπάρχει μόνο και καλή διάθεση...

Ομαδική, συλλογική  προσπάθεια και λειτουργία…
Αυτό ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πνεύμα του Jimnyclub.com!!!



Περιμένουμε τις προτάσεις σου.   ;)
www.youtube.com/user/PanosJimny?feature=mhw4 <Panos72 Youtube channel
www.greektube.org/user/panji                              <Panos72 Greektube channel

Αποσυνδεδεμένος gc

  • Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2177
  • Φύλο: Άντρας
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 06, 2008, 16:29 »
ανδρεα (eldar), οι προτασεις αυτες ειναι για την καλυτερη οργανωση, ειδικα σε μεγαλο αριθμο αυτοκινητων που πρεπει να υπαρχουν κανονες, και ιδιαιτερα κανονες *ασφαλειας*. Πολλους απο αυτους τους κανονες, στις εκδρομες που γινονται πχ στο off-road, υπαρχουν αγραφοι και ειναι κατοπιν εμπειριας των οδηγων και πλοηγών.

Καποιοι-ες μπορει να τις ξερουν τις προτασεις-κανονες, ειτε λογω εμπειριας ειτε λογω κοινης λογικης.

Αλλα σε μια μεγαλη παρεα, που μπορει να βρεθουν και 100+ αυτοκινητα, καλώς ή κακώς πρεπει να ισχυουν, ιδιαιτερα σε αρχαριους της τετρακινησης προς αποφυγη ατυχηματος. Αλλα ακομα και με λιγοτερα αυτοκινητα... μόνο ετσι υπαρχει ομοιομορφια και αποφυγη παρεξηγησεων...

Υπαρχουν κανονες που ειναι ελαστικοι (3-4 βδομαδες πριν η ανακοινωση της.. .οκ, καντο 1 βδομαδα... δεν τρεχει τιποτα), αλλα το να μην εχει καποιος επικοινωνιες ή ο καθενας να πηγαινει οπου θελει και να κανει οτι θελει ειναι τραγικο, ιδιαιτερα στο να τον ψαχνει στο τελος ο πλοηγος... ;)

Σε παλια εκδρομη του off-road (συγκεκριμενα κοπη πιτας) που θα καναμε με τον xtrail οι κανονες ηταν σχεδον οτι βλεπεις πιο πανω.

Εμεις απλα, τους καταγραψαμε και τους παρουσιασαμε. Προτασεις ειναι ευπροσδεκτες για να γινουμε καλυτεροι :)
Μη μασας, δεν ειναι θεμα να τους θυμασαι απ'εξω. Αρκει να πεις... ισχυουν στην εκδρομη που θα κανω. Οφειλουμε να τους σεβαστουμε αν θελουμε να σε βοηθησουμε σε μια εκδρομη σου...αλλα και να μην πεις τιποτα... ισχυει οτι πρεπει να σε σεβαστουμε ως πλοηγο και να ακουμε τι θα μας πεις. Αυτο ειναι αγραφο παντου...

Εφοσον υπαρχει η μαγιά για μια καλη εκδρομη και η βαση για σεβασμος στους αλλους, τοτε τα παραπανω ειναι αυτονοητα απο μονα τους ;)

Ψαχνουμε να βρουμε χρονο να παμε στον Γραμο. Αν βρουμε και παμε, ελα και θα δεις. Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα ;)
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...

Αποσυνδεδεμένος panosxalkida

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 494
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 06, 2008, 19:02 »

Ψαχνουμε να βρουμε χρονο να παμε στον Γραμο. Αν βρουμε και παμε, ελα και θα δεις. Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα ;)  >fygame< >brb/

Αποσυνδεδεμένος eldar

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 452
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 06, 2008, 19:15 »
Δικιο εχετε
Απλα συνηθως ερχονται λιγα αυτοκινητα (3 με 6)
Συνεχως ψαχνω διαδρομες στο νομο μου για να μπορω να πηγαινω τα παιδια καθε φορα σε αλλα μερη
Ολοι ερχονται απο μακρια και ξοδευουν παραπανω χρονο και χρηματα απο εμενα για να ερθουν οποτε θελω να αξιζει τον κοπο αμα οργανωσω κατι.
Οι διαδρομες πρεπει να ειναι ευελικτες και να προσαρμοζονται εκεινη την ωρα  αναλογα με την διαθεση αυτων που συμμετεχουν τον διαθεσιμο χρονο και οτι πρεπει καποιος αμα χρειαστει να μπορει να φυγει ευκολα και να μην ψαχνεται πως θα γυρισει πισω.
Προσπαθω επισης να καλυψω οσο μπορω φωτογραφικα η με βιντεο τις εκδρομες.
Δεν ξερω αν ειναι σωστο να βαλω link σε αλλο forum αλλα πιστευω οι περισοτεροι θα εχετε δει τις εντυπωσεις, φωτο και βιντεο απο τις εκδρομες. :D

Αποσυνδεδεμένος eldar

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 452
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 06, 2008, 19:17 »
Υ.Γ. Γιώργο με λενε ;D

Αποσυνδεδεμένος gc

  • Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2177
  • Φύλο: Άντρας
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 19:51 »

Ψαχνουμε να βρουμε χρονο να παμε στον Γραμο. Αν βρουμε και παμε, ελα και θα δεις. Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα ;)  >fygame< >brb/

ακομα ψαχνουμε τον χρονο...
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...

Αποσυνδεδεμένος gc

  • Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
  • Μηνύματα: 2177
  • Φύλο: Άντρας
  • .Εκεί που πάει.
    • Suzuki Jimny Funs and Owners worldwide
Απ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 03, 2008, 19:53 »
...
Δεν ξερω αν ειναι σωστο να βαλω link σε αλλο forum αλλα πιστευω οι περισοτεροι θα εχετε δει τις εντυπωσεις, φωτο και βιντεο απο τις εκδρομες. :D


γιατι οχι, να βαζεις :)
www.erc.edu
www.ecosep.eu
www.phtls.org

If you want my attention, try bleeding...