Τεχνικά θέματα - Bάση πληροφοριών, Προβλημάτων, Μετατροπών και Βελτιώσεων > Εκτός δρόμου οδήγηση
Rollover ή απλά τουμπάρισμα...
Χάρης:
--- Παράθεση από: Gagarin στις Ιούλιος 03, 2009, 22:10 ---Αληθεια υπαρχει καποιος οδηγος που να μας λεει τι πρεπει να προσεχουμε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Η λογική....... και οι νόμοι της φύσης... Απλό είναι
Metalaxe:
Αν εξαιρέσεις 2-3 πραγματάκια (π.χ. τι κάνεις αν μείνεις στη μέση μιας απότομης ανηφόρας) τα οποία καλό είναι να γνωρίζεις από πριν, τα υπόλοιπα όπως λέει και ο Χάρης είναι θέμα "κοινής" λογικής, φυσικής και κυρίως εξάσκησης/εμπειριών.
Το θέμα είναι να προνοείς από πριν για να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να βρεθείς σε δύσκολη φάση, αν παρ' όλα αυτά βρεθείς κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα βγεις αλώβητος. Εκεί παίζουν ρόλο οι εμπειρίες σου ή οι εμπειρίες της παρέας σου (είτε θα σε προειδοποιήσουν για πιθανό κίνδυνο είτε θα σου δώσουν επιτόπου τις σωστές οδηγίες για να γλυτώσεις τα χειρότερα), το επίπεδο προετοιμασίας του οχήματός σου (αναρτήσεις, cage, φόρτωμα κλπ) και ένα ποσοστό τύχης που πάντα χρειάζεται. Η ουσία είναι τα παθήματα να γίνονται μαθήματα και να μην ξεχνάμε πάντα ότι το "σπορ" είναι επικίνδυνο και μια απλή βόλτα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή όταν δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας (π.χ. ζώνη, ζαμφόρ) που πολλές φορές τους παραβλέπουμε. Έχουμε δυστυχώς απτά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων όπου έχουμε θρηνήσει ακόμα και θύματα από τέτοιες "χαζές" παραλείψεις...
eldar:
--- Παράθεση από: Majestix στις Ιούλιος 03, 2009, 21:26 ---Ανοιξα αυτό το θεματάκι... καθαρά επιμορφωτικά πόσο πολύ ευκολα μπορεί κάποιος να τουμπάρει....
Ας ξεκινήσουμε με το παρακάτω videaki...
http://www.youtube.com/watch?v=GeYmDOzoibk
--- Τέλος παράθεσης ---
...και φαντασου να μην υπαρχουν δεντρα πουθενα να σε σταματησουν....
Το χειμωνα ειδα στο δρομο για Λαϊλια ενα Santa Fe (νομιζω) αναποδογυρισμενο 10 μετρα απο το δρομο σε ισιο μερος κιολας. Το αυτοκινητο ηταν ολοκαινουριο αλλα απο οτι φαινεται ο ιδιοκτητης σκεφτηκε "τωρα που εχω 4χ4 μπορω να τρεχω σε χιονισμενο δρομο (ισως και παγωμενο)"...
Απο οτι καταλαβα το αυτοκίνητο γλίστρησε με ταχύτητα και απο το χιονι που μαζεύεται στην ακρη του δρομου απο τα εκχιονιστικά το σηκωθηκε και κατεληξε με τον ουρανο στο χωμα διπλα στον δρομο.
greenjimny:
Εγω το προηγουμενο σαββατοκυριακο ειδα εναν τυπο μπροστα στα ματια μου να προσπαθει να παει πλαγια σε γκρεμο.Αληθεια...αυτο μονο τρελος μπορουσε να το κανει.Απο κατω ειχε θαλασσα,οχι σε μεγαλο υψος, γυρω στα 2,5 μετρα.Ο τυπος ειχε ενα vitara και νομιζε οτι ειχε αραχνη, τελικα αφου κολλησε στο γκεμο και δεν μπορουσε να κουνηθει καθολου, τον δεσαμε εγω και ενας περαστικος με ενα cherokee και τον βγαλαμε επανω αλλα αυτος νευριασε που δεν μπορεσε να ξεκολλησει μονος του και το ξαναεπιχειρησε το ιδιο βραδυ.Τελικα κολλησε και παλι στο ιδιο σημειο και βγηκε απο την πορτα του συνοδηγου γιατι το μισο αμαξι ηταν στον αερα και μολις εκλεισε την πορτα το αμαξι εφερε 3 τουμπες και επεσε πανω στα βραχια.
Το ολο σκηνικο διαδραματιστηκε στα Πυργαδικια Χαλκιδικης στο δρομο που κατεβαινει για το λιμανι.
Το αμαξι εγινε μωσα'ι'κο αλλα ευτυχως ο οδηγος δεν επαθε τιποτα.Οταν τον ρωτησανε γιατι ξαναπηγε στο ιδιο σημειο, απαντησε:"μα καλα τζιπ εχω, γιατι κολλησε?"
SAV:
--- Παράθεση από: Majestix στις Ιούλιος 03, 2009, 21:26 ---Ανοιξα αυτό το θεματάκι... καθαρά επιμορφωτικά πόσο πολύ ευκολα μπορεί κάποιος να τουμπάρει....
Ας ξεκινήσουμε με το παρακάτω videaki...
http://www.youtube.com/watch?v=GeYmDOzoibk
--- Τέλος παράθεσης ---
Μιας και έχουμε το συγκεκριμένο video ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε αυτό.
Τι λάθος έκανε ο οδηγός?
Εμείς τι θα κάναμε στη θέση του?
Τι οδηγίες θα του δίναμε? (εννοείται για να αποφύγει την τούμπα)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση