Αποστολέας Θέμα: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του  (Αναγνώστηκε 64999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 01:16 »
Στους κυνηγους μεσα βαζετε και τους ψαροτουφεκαδες?
Φιλε pointer Θεσσαλονικιος εισαι?

Όχι...οι ψαροτουφεκάδες ανοίκουν αλλού.Ναι από Θεσσαλονίκη είμαι.Γιατί ρωτάς??
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος jim_alexop

  • Jimny
  • Μηνύματα: 307
  • Φύλο: Άντρας
  • www.alexopoulos.info
    • navigate business solutions
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 01:29 »
εγώ πάντως με το κυνήγι δεν τα πάω καλά αλλά είμαι φανατικός με το ψαροντούφεκο χειμώνα καλοκαίρι, πιστεύω ότι είναι τα βαθιά ριζωμένα στο DNA μας ένστικτα του κυνηγού που μας κάνουν να στρεφόμαστε σε τέτοιου είδους χόμπι και όχι ότι είμαστε δολοφόνοι!

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 09:58 »
Nα πω κάτι για την αφθονία!πχ στην λέσβο έχουν πρόβλημα απο τον ΥΠΕΡ-πλυθησμό των αγριοκούνελων!!Αυτά τα κουνέλια κάνουν ζημιές στους αγρότες.Αποφάσισαν λοιπόν να εφαρμόσουν την τεχνική της στελιρωσης για να μην μπορούν να αυξηθούν αλλά δυστηχώς με κανένα αποτέλεσμα.Ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα??Οι κυνηγοί είναι η απάντηση στην ερώτηση!Εξάλου για να φύγω και από αυτό το θέμα με τα ζώα το κυνήγι είναι πηγή εισαγωγής χρημάτων στα ταμεία του κράτους και μπορούν να φέρουν ακόμα περισσοτερα λεφτά αλλά δεν ξέρουν να διαχειρίζονται αυτά που έχουν στα χέρια τους.Άμα-χτύπα ξύλο-σταματήσει το κυνήγι έχουν να πεινάσουν αρκετές οικογένιες που δραστηριοποιούνται στον χώρο(πχ μαγαζιά με κυνηγετικά είδη και πολλά ακόμα που πάει ο νους σου).
Εγω ξερω ενα αλλο παραδειγμα..Στην λημνο εχουν εξαφανιση τις αλεπουδες(σκοτωσει)και εχουν αφθονια στα αγριοκουνελα..!
αν στην Λίμνο δεν είχαν εξαφανίσει τις αλεπούδες, πιστεύω οτι δεν θα είχαν και πρόβλημα με την αφθονία των αγριοκούνελων! ή μήπως κάνω λάθος; έτσι λοιπόν θα έβγαζαν και τους κυνηγούς από την δύσκολη θέση να κάνουν την "αγγαρεία" και να σκοτώσουν οι ίδιοι τους αγριοκούνελους! Υπάρχει αυτό που λέμε τροφική αλυσίδα. αν σπάσεις έναν κρίκο τότε όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν πρόβλημα! οπότε δεν φταίνε τα ζωντανά για να τα εξοντωσουμε και αυτά. φταίνε αυτοί που εξαφάνισαν τις αλεπούδες, ποιοι είναι όμως αυτοί;;;;

Αποσυνδεδεμένος eldar

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 452
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 10:38 »
Για πιο λόγο να σκοτωσεις μια αλεπού;

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 10:44 »
Για πιο λόγο να σκοτωσεις μια αλεπού;

Εχεις δει κάτι κυράτσες που φοράνε στο λαιμό μία "ουρά" για να μη κρυώνει το καρύδι τους?

Αποσυνδεδεμένος 4x4er

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • You go Faster, I go Everywere...
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 10:48 »
Για πιο λόγο να σκοτωσεις μια αλεπού;

Εχεις δει κάτι κυράτσες που φοράνε στο λαιμό μία "ουρά" για να μη κρυώνει το καρύδι τους?

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..! Ξέρεις, φίλε Χάρη, το λαρύγγι της γυναίκας, πρέπει να είναι πάντα ζεστό, για παν ενδεχόμενο.....  lol lol
Mountains, seas, somewere in between...

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 10:56 »
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σταματήσει το κυνήγι άγριων ζώων και πτηνών. Ίσως ο πιο σημαντικός να είναι τα πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε χρόνο για χατίρι των κυνηγών.

Όλα αυτά τα κουμπουροφόρα συντάγματα με τις στολές παραλλαγής που σκοτώνουν αυτά τα φτερωτά θαύματα και όχι θηράματα, είναι και δικά μας πουλιά.

Αυτό που οι κυνηγοί αποκαλούν χόμπι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα όλων ημών των υπολοίπων πολιτών.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το ξεχωριστό από εμάς, η ζωή της φύσης είναι προϋπόθεση και της δικής μας ζωής.

Ντροπή στις πολιτικές εξουσίες που φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν απαγορεύουν το κυνήγι.

 Αν θέλουν οι κυνηγοί να αποκαλούνται χομπίστες και όχι δολοφόνοι ας παρατήσουν τα όπλα και να πάρουν κιάλια. Απαιτούνται κότσια και εξυπνάδα για να φωτογραφίσει κάποιος ένα άγριο ζώο σε σύγκριση με το να τα σκοτώνει φορώντας φόρμα παραλλαγής και πυροβολώντας τα με επαναληπτική καραμπίνα.

 Όλη η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας οικολογικός παράδεισος της Ευρώπης με οφέλη άπειρα μεγαλύτερα από αυτά του κυνηγιού.

Όλα τα πλάσματα επιτελούν έναν πολύτιμο ρόλο στον σοφό βιολογικό κύκλο.

Όταν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάει κοστίζει σε εμάς, όχι στην φύση.

Το να σταματήσει το κυνήγι είναι θέμα κοινής λογικής, υπάρχει άραγε;

Εκτός της καταστροφής της πανίδας που επιφέρουν οι κυνηγοί, υπάρχει και το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους τόνους πλαστικού και μολυβιού που πετιούνται από τα φυσίγγια και σκάγια των κυνηγών στην ελληνική φύση. Το μόνο που θέλουμε όλοι εμείς που είμαστε κατά του κυνηγιού είναι, μία πλούσια και υγιή φύση και το δικαίωμα όλων να την χαίρονται και απολαμβάνουν.

Η πανίδα της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία επιτείνονται από το κυνήγι. Οι πληθυσμοί των πουλιών μειώνονται, απειλούμενα είδη βρίσκονται τουφεκισμένα και αυτή η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας έφερε τους  αρουραίους. Το φυσικό κόστος το πληρώνουμε όλοι.

Πηγή:http://www.evanrizo.com/Hunt.htm

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 10:58 »
Όχι στο Κυνήγι - Ναι στη Ζωή
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
H πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν ασχολείται με το “ευγενές άθλημα” , όπως πολύ άστοχα έχει χαρακτηριστεί η κυνηγετική δραστηριότητα, και δεν την αποδέχεται, αφού διαταράσσει τις ισορροπίες της φύσης και προβαίνει σε ατέλειωτες εκτελέσεις της πανίδας της χώρας μας χάριν ψυχαγωγίας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί ως βίαιη πράξη δεν προάγει τον πολιτισμό μας, το σεβασμό προς τα άλλα όντα του πλανήτη αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Πλήθος μελετών αποδεικνύουν ότι η βία σε ζώα έχει άμεση σχέση με τη βία σε ανθρώπους. Η ψυχρή δολοφονία ζώων μεταφέρει το μήνυμα ότι κάποιοι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν τη δύναμή τους σε άλλους με βίαιο τρόπο.

Και ενώ ο αριθμός των κυνηγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο πολλοί Έλληνες καταδικάζουν το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει την υποστήριξή του δίνοντας επίσημη “άδεια” εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πτηνών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών. Σημειωτέον, ότι μετά από πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου, η θηροφύλαξη, αφήνεται στα χέρια των ίδιων των κυνηγών, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο του κυνηγιού. Οι κυνηγοί μάλιστα, προτείνουν αύξηση αντί για μείωση του κυνηγιού και άρση απαγορεύσεων, όπως, η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση από την κυνηγετική συνομοσπονδία για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού, είδος το οποίο ήδη απειλείται πολύ έντονα λόγω του φαινομένου της λαθροθηρίας.

Καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς πυρκαγιές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές δρα εναντίον της πανίδας μας, η συνεχής μείωση των βιοτόπων των ζώων και τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, καθώς και οι ανθρώπινες δραστηριότητες καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους βιότοπους, είναι σημαντικό το Υπουργείο να πάρει επιτέλους μέτρα ενάντια στο κυνήγι και υπέρ της φύσης και των ζώων. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, νόμιμη ή παράνομη, καθιστά επικίνδυνη για όλους τους πολίτες της χώρας μας, την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη φύση, όπως εκδρομές, πεζοπορίες, κλπ. καθώς κανείς δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε περιοχές που βρίσκονται κυνηγοί.

Η ανάγκη προστασίας του πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της χώρας είναι επιτακτική. Πλήθος οργανώσεων και πολιτών της χώρας έχουν ζητήσει επανειλημμένως σοβαρά περιοριστικά μέτρα χωρίς ανταπόκριση. Παραθέτουμε μερικά, όπως την απαγόρευση του κυνηγιού τον Φεβρουάριο, γεγονός που συμβαδίζει και με τις ρυθμίσεις της ΕΕ, την απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό της Αττικής όπου διαμένει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, τη δραστική μείωση των αριθμών των ζώων που επιτρέπεται να σκοτωθούν, την αξιολόγηση της διαδικασίας της έκδοσης άδειας οπλοφορίας, και πολλές άλλες. Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν εγκρίνει την κυνηγετική δραστηριότητα. Οι Έλληνες αυτοί είναι ασύγκριτα περισσότεροι από τους κυνηγούς που εξαπολύονται στη φύση της χώρας μας και την υποβάλλουν σε απίστευτες δοκιμασίες.

Η πολιτεία μέσω του Υπουργείου, θα πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Ως πολίτες, οφείλουμε να επιλέξουμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία της παράδοσής μας που προάγουν τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τη φύση. Καλούμε το Υπουργείο να δείξει με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να προωθήσει τις αξίες του πολιτισμού και όχι να στηρίζει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.
Το παρόν κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (100 σύλλογοι)
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)- (80 σύλλογοι)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

Πηγή:http://pofyzo.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 11:19 »
Επιπλέον θέλω να ρωτήω και κάτι ακόμα τους φίλους-κυνηγούς του forum, όπως εσείς έχετε το χόμπυ σας να σκοτώνετε άγρια-ελεύθερα ζώα επειδή σας αρέσει, έτσι κι εγώ θέλω όταν κάνω μία εξόρμηση στα ελληνικά  δάση να μπορώ να βλέπω άγρια ζώα να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, είτε αυτά είναι αγριοκούνελοι, είτε είναι αλεπούδες είτε είναι... γιατί λοιπόν μου στερείτε να δικαίωμα αυτό;;;;; χόμπυ σας και χόμπυ μου....όταν εξαφανίσετε όλες τις αλεπούδες, όλους τους αγριοκούνελους, όλα τα αγριογούρουνα τότε σε μια βόλτα μου στο δάσος το μόνο που θα μπορώ να βλέπω είναι φυσίγγια από μία άνιση μάχη....

Αποσυνδεδεμένος 4x4er

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 868
  • Φύλο: Άντρας
  • You go Faster, I go Everywere...
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 11:23 »
Καλά εεε...Τί θέμα άνοιξα πάλι ο π@ύστης...!!! ;D _thank> >xalara<
Mountains, seas, somewere in between...

Αποσυνδεδεμένος maestria

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 937
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 11:41 »
Συμφωνώ απόλυτα με τον lucifer08 ( μα lucifer?) anyway... θα καταθέσω την δική μου εμπειρία, κόρη κυνηγού, ιδιαίτερα περίεργη στις διατροφικές μου συνήθειες, δεν τρώω εντόσθια αρνι κατσίκι θηράματα (το πάσχα ειναι η χειρότερή μου εορτή) , το 2008 πέρασα τα Χριστούγεννά μου στην  Ξάνθη και συγκεκριμένα επάνω στο βουνό στο δασικό χωριό Ερύμανθος, το βουνό ήταν χιονισμένο και πανέμορφο. Απο την πρώτη μας βόλτα στο βουνό συνειδητοποιήσαμε ενα έγκλημα που λάβαινε χώρα. Καθημερινά ξεχύνονταν στο βουνό δεκάδες παρέες κυνηγών που έστηναν καρτέρια στα αγριογούρουνα, συγκεκριμένα με τα μάτια μου είδα παρέα να κατεβάζει ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ τρέηλερ με 5 αγριογούρουνα. Και ερωτώ  του φίλους κυνηγούς, πόσα αγριογούρουνα μπορεί να χτυπήσει μια παρέα βάση του νόμου? Και όταν έχει χιονίσει επιτρέπεται το κυνήγι?

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 14:48 »
Από τη στιγμή που οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι κυνηγοί διατιμπανίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν οτι είναι φυσιολάτρες και περιβαλλοντολόγοι και άλλα συναφή, γιατί επιδεικνύουν τα θηράματά τους σαν τρόπαια; είναι περήφανοι; μήπως το γουστάρουν να σκοτώνουν αλλά δεν το παραδέχονται; και αφού τους αρέσει όλη η διαδικασία γιατί δεν γίνονται επιστήμονες και όχι δολοφόνοι; απλά να παρατηρούν τα ζώα να καταγράφουν τα είδη και τις ανάγκες τους και να δουλεύουν σαν επιστήμονες για να βοηθάνε χωρίς να σκοτώνουν! ή μήπως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ που σκοτώνουνε κάποια ήδη σε αφθονία;;;;

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:21 »
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σταματήσει το κυνήγι άγριων ζώων και πτηνών. Ίσως ο πιο σημαντικός να είναι τα πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε χρόνο για χατίρι των κυνηγών.

Όλα αυτά τα κουμπουροφόρα συντάγματα με τις στολές παραλλαγής που σκοτώνουν αυτά τα φτερωτά θαύματα και όχι θηράματα, είναι και δικά μας πουλιά.

Αυτό που οι κυνηγοί αποκαλούν χόμπι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα όλων ημών των υπολοίπων πολιτών.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το ξεχωριστό από εμάς, η ζωή της φύσης είναι προϋπόθεση και της δικής μας ζωής.

Ντροπή στις πολιτικές εξουσίες που φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν απαγορεύουν το κυνήγι.

 Αν θέλουν οι κυνηγοί να αποκαλούνται χομπίστες και όχι δολοφόνοι ας παρατήσουν τα όπλα και να πάρουν κιάλια. Απαιτούνται κότσια και εξυπνάδα για να φωτογραφίσει κάποιος ένα άγριο ζώο σε σύγκριση με το να τα σκοτώνει φορώντας φόρμα παραλλαγής και πυροβολώντας τα με επαναληπτική καραμπίνα.

 Όλη η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας οικολογικός παράδεισος της Ευρώπης με οφέλη άπειρα μεγαλύτερα από αυτά του κυνηγιού.

Όλα τα πλάσματα επιτελούν έναν πολύτιμο ρόλο στον σοφό βιολογικό κύκλο.

Όταν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάει κοστίζει σε εμάς, όχι στην φύση.

Το να σταματήσει το κυνήγι είναι θέμα κοινής λογικής, υπάρχει άραγε;

Εκτός της καταστροφής της πανίδας που επιφέρουν οι κυνηγοί, υπάρχει και το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους τόνους πλαστικού και μολυβιού που πετιούνται από τα φυσίγγια και σκάγια των κυνηγών στην ελληνική φύση. Το μόνο που θέλουμε όλοι εμείς που είμαστε κατά του κυνηγιού είναι, μία πλούσια και υγιή φύση και το δικαίωμα όλων να την χαίρονται και απολαμβάνουν.

Η πανίδα της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία επιτείνονται από το κυνήγι. Οι πληθυσμοί των πουλιών μειώνονται, απειλούμενα είδη βρίσκονται τουφεκισμένα και αυτή η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας έφερε τους  αρουραίους. Το φυσικό κόστος το πληρώνουμε όλοι.

Πηγή:http://www.evanrizo.com/Hunt.htm

1oν πότε πλήρωσε η ελλάδα πρόστημα για χάρη των κυνηγών???????????????????????????????????????????????Μιλάω βέβαια για τα λάθη που κάνουν οι ίδιοι και όχι το ίδιο το κράτος.Αν όντως έχει πληρώσει πρόστιμα είναι γιατί δεν διαχειρίζεται καλά το κυνήγι(και δεν εννοώ την παυση του)
2ονΔεν υπάρχει περίπτωση(μιλάμε για πολύ σπάνια)να συναντήσεις ως απλός άνθρωπος τα θηράματα που κυνηγάμε,μη μπερδεύεστε!τα ζώα που μπορει να  συναντήσει κάποιος είναι:αρκούδα,λύκος,λαγός,αετός,αλεπού κτλκαι από αυτά κυνηγιούνται μόνο ο λαγός(που είναι σε σχετική αφθονία) και η αλεπού που δεν το θεωρώ κυνηγι..
3ονΑυτά περί οικολογίας είναι γνωστα....και πίσω από τα γνωστά κρύβονται ΜΕΓΑΛΑ συμφέροντα που σε πολλές περιπτώσεις είναι και μεγάλα ποσά χρημάτων...!Η αληθινή οικολογία δεν είναι να πεις αυτό δεν κυνηγιέται αλλά να ξέρεις να διαχειριστείς τα ζώα και την φύση σωστά.Για τους περισσότερους οικολόγους που γνωρίζω είναι ζήτημα το 99% αυτών να έχουν βγει  έστω και 2-3 ώρες κάποια μέρα για να παρατηρήσουν τι γίνεται και πως!Εξάλου μην ξεχνάμε πως οι κνηγοί πληρώνουν για να έχουν αστυνομία για να προσέχει τα λάθη και τις αδικίες,οι δε οικολόγοι δεν γνωρίζω αν έχουν τέτοιο πράγμα ώστε να τους προσέχει κανείς από τα εγκλήματα που διαπράτουν καθημερινά και ασήστολα!!!Τα μεγάλα και παχιά λόγια είναι ωραία και εύκολα για όλους αλλά στην πράξη τι γίνεται????Από την άλλη μεριά όμως δεν αντιλέγω πως υπάρχουν και "κυνηγοί" που χαλάνε την εικόνα των υπολοίπων!
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:26 »
κατεβάζει ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ τρέηλερ με 5 αγριογούρουνα. Και ερωτώ  του φίλους κυνηγούς, πόσα αγριογούρουνα μπορεί να χτυπήσει μια παρέα βάση του νόμου? Και όταν έχει χιονίσει επιτρέπεται το κυνήγι?

Nα απαντήσω εδώ:μια παρέα των 10 ατόμων(όχι παραπάνω) επιτρέπεται να χτυπήσει μέχρι 3 γουρούνια.¨οταν έχει χιονίσει απαγορεύται το κυνήγι μόνο όταν υπάρχει πλήρη χιονοκάλυψη στο έδαφος.Κατά γενική ομολογία και εμένα δεν μου αρέσουν οι γουρουνάδες γιατί κατά ένα μεγάλο ποσοστό κάνουν παράνομες πράξεις.
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:31 »
Επιπλέον θέλω να ρωτήω και κάτι ακόμα τους φίλους-κυνηγούς του forum, όπως εσείς έχετε το χόμπυ σας να σκοτώνετε άγρια-ελεύθερα ζώα επειδή σας αρέσει, έτσι κι εγώ θέλω όταν κάνω μία εξόρμηση στα ελληνικά  δάση να μπορώ να βλέπω άγρια ζώα να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, είτε αυτά είναι αγριοκούνελοι, είτε είναι αλεπούδες είτε είναι... γιατί λοιπόν μου στερείτε να δικαίωμα αυτό;;;;; χόμπυ σας και χόμπυ μου....όταν εξαφανίσετε όλες τις αλεπούδες, όλους τους αγριοκούνελους, όλα τα αγριογούρουνα τότε σε μια βόλτα μου στο δάσος το μόνο που θα μπορώ να βλέπω είναι φυσίγγια από μία άνιση μάχη....

Από την απειρία σου στα δάση φαίνεται ότι δεν τα ξέρεις πολύ καλα.όπως είπα και πριν σαν απλός πολίτης(χωρίς σκύλο εκπεδευμένο)δεν θα δεις αυτά τα οποία κυνηγάμε.Τα αγριοκούνελα,τις αλεπούδες και τα γουρούνια θα τα δείς είτε και αλλιώς γιατί βρίσκονται σε αφθονία.Ειδικά τα γουρούνια τα τελευταία 2 χρόνια.Εγλω που κυνηγάω πουλιά δεν υπάρχει περίπτωση να τα συναντήσεις!και μάλιστα άμα δεν "πέσεις" πάνω σε παρέα που έχει καρπωθεί ένα τέτοιο θήραμα τότε ούτε τι χρώμα και τι μέγεθος έχει δεν θα ήξερες....
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!