Αποστολέας Θέμα: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του  (Αναγνώστηκε 65004 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:32 »
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σταματήσει το κυνήγι άγριων ζώων και πτηνών. Ίσως ο πιο σημαντικός να είναι τα πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε χρόνο για χατίρι των κυνηγών.

Όλα αυτά τα κουμπουροφόρα συντάγματα με τις στολές παραλλαγής που σκοτώνουν αυτά τα φτερωτά θαύματα και όχι θηράματα, είναι και δικά μας πουλιά.

Αυτό που οι κυνηγοί αποκαλούν χόμπι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα όλων ημών των υπολοίπων πολιτών.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το ξεχωριστό από εμάς, η ζωή της φύσης είναι προϋπόθεση και της δικής μας ζωής.

Ντροπή στις πολιτικές εξουσίες που φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν απαγορεύουν το κυνήγι.

 Αν θέλουν οι κυνηγοί να αποκαλούνται χομπίστες και όχι δολοφόνοι ας παρατήσουν τα όπλα και να πάρουν κιάλια. Απαιτούνται κότσια και εξυπνάδα για να φωτογραφίσει κάποιος ένα άγριο ζώο σε σύγκριση με το να τα σκοτώνει φορώντας φόρμα παραλλαγής και πυροβολώντας τα με επαναληπτική καραμπίνα.

 Όλη η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας οικολογικός παράδεισος της Ευρώπης με οφέλη άπειρα μεγαλύτερα από αυτά του κυνηγιού.

Όλα τα πλάσματα επιτελούν έναν πολύτιμο ρόλο στον σοφό βιολογικό κύκλο.

Όταν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάει κοστίζει σε εμάς, όχι στην φύση.

Το να σταματήσει το κυνήγι είναι θέμα κοινής λογικής, υπάρχει άραγε;

Εκτός της καταστροφής της πανίδας που επιφέρουν οι κυνηγοί, υπάρχει και το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους τόνους πλαστικού και μολυβιού που πετιούνται από τα φυσίγγια και σκάγια των κυνηγών στην ελληνική φύση. Το μόνο που θέλουμε όλοι εμείς που είμαστε κατά του κυνηγιού είναι, μία πλούσια και υγιή φύση και το δικαίωμα όλων να την χαίρονται και απολαμβάνουν.

Η πανίδα της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία επιτείνονται από το κυνήγι. Οι πληθυσμοί των πουλιών μειώνονται, απειλούμενα είδη βρίσκονται τουφεκισμένα και αυτή η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας έφερε τους  αρουραίους. Το φυσικό κόστος το πληρώνουμε όλοι.

Πηγή:http://www.evanrizo.com/Hunt.htm

1oν πότε πλήρωσε η ελλάδα πρόστημα για χάρη των κυνηγών???????????????????????????????????????????????Μιλάω βέβαια για τα λάθη που κάνουν οι ίδιοι και όχι το ίδιο το κράτος.Αν όντως έχει πληρώσει πρόστιμα είναι γιατί δεν διαχειρίζεται καλά το κυνήγι(και δεν εννοώ την παυση του)
2ονΔεν υπάρχει περίπτωση(μιλάμε για πολύ σπάνια)να συναντήσεις ως απλός άνθρωπος τα θηράματα που κυνηγάμε,μη μπερδεύεστε!τα ζώα που μπορει να  συναντήσει κάποιος είναι:αρκούδα,λύκος,λαγός,αετός,αλεπού κτλκαι από αυτά κυνηγιούνται μόνο ο λαγός(που είναι σε σχετική αφθονία) και η αλεπού που δεν το θεωρώ κυνηγι..
3ονΑυτά περί οικολογίας είναι γνωστα....και πίσω από τα γνωστά κρύβονται ΜΕΓΑΛΑ συμφέροντα που σε πολλές περιπτώσεις είναι και μεγάλα ποσά χρημάτων...!Η αληθινή οικολογία δεν είναι να πεις αυτό δεν κυνηγιέται αλλά να ξέρεις να διαχειριστείς τα ζώα και την φύση σωστά.Για τους περισσότερους οικολόγους που γνωρίζω είναι ζήτημα το 99% αυτών να έχουν βγει  έστω και 2-3 ώρες κάποια μέρα για να παρατηρήσουν τι γίνεται και πως!Εξάλου μην ξεχνάμε πως οι κνηγοί πληρώνουν για να έχουν αστυνομία για να προσέχει τα λάθη και τις αδικίες,οι δε οικολόγοι δεν γνωρίζω αν έχουν τέτοιο πράγμα ώστε να τους προσέχει κανείς από τα εγκλήματα που διαπράτουν καθημερινά και ασήστολα!!!Τα μεγάλα και παχιά λόγια είναι ωραία και εύκολα για όλους αλλά στην πράξη τι γίνεται????Από την άλλη μεριά όμως δεν αντιλέγω πως υπάρχουν και "κυνηγοί" που χαλάνε την εικόνα των υπολοίπων!

φίλε μου το μόνο που σχολίασες ήτανε το πρώτο κείμενο, για τα υπόλοιπα τι έχεις να πεις;;(απλά θέλω λίγο να καταλάβω το τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι κυνηγοί, τίποτα παραπάνω)

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:32 »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..... για να πάρει κάποιος άδεια να κυνηγήσει πληρώνει στο κράτος? Φαντάζομαι ναι (δε ξέρω, λέω τώρα).
Αυτά τα λεφτά (που φαντάζομαι πάλι) είναι αρκετά.... γιατί δεν διατίθονται για την εκτροφή θηραμάτων και απελευθέρωση? Φτιάξτε κύριοι 20000 αργιογούρουνα το χρόνο και αφήστε το κυνήγι για 10 μέρες..... ότι προλάβετε.....

Και μη μου πείτε οτι δεν είναι δυνατή η εκτροφή. Εχω φίλο, που τελείως ερασιτεχνικά παράγει χαλαρά 70 καθαρόαιμα αγριογούρουνα το χρόνο. Ας τα αγοράσει από μερικούς τέτοιους το κράτος και να ανεβάσει το κόστος της άδειας, άμα δε τους φτάνουν τόσα που τρώνε...

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:39 »

1)Και ενώ ο αριθμός των κυνηγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο πολλοί Έλληνες καταδικάζουν το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει την υποστήριξή του δίνοντας επίσημη “άδεια” εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πτηνών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών. Σημειωτέον, ότι μετά από πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου, η θηροφύλαξη, αφήνεται στα χέρια των ίδιων των κυνηγών, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο του κυνηγιού. Οι κυνηγοί μάλιστα, προτείνουν αύξηση αντί για μείωση του κυνηγιού και άρση απαγορεύσεων, όπως, η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση από την κυνηγετική συνομοσπονδία για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού, είδος το οποίο ήδη απειλείται πολύ έντονα λόγω του φαινομένου της λαθροθηρίας.

2)Καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς πυρκαγιές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές δρα εναντίον της πανίδας μας, η συνεχής μείωση των βιοτόπων των ζώων και τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, καθώς και οι ανθρώπινες δραστηριότητες καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους βιότοπους, είναι σημαντικό το Υπουργείο να πάρει επιτέλους μέτρα ενάντια στο κυνήγι και υπέρ της φύσης και των ζώων. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, νόμιμη ή παράνομη, καθιστά επικίνδυνη για όλους τους πολίτες της χώρας μας, την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη φύση, όπως εκδρομές, πεζοπορίες, κλπ. καθώς κανείς δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε περιοχές που βρίσκονται κυνηγοί.


3)Η πολιτεία μέσω του Υπουργείου, θα πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Ως πολίτες, οφείλουμε να επιλέξουμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία της παράδοσής μας που προάγουν τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τη φύση. Καλούμε το Υπουργείο να δείξει με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να προωθήσει τις αξίες του πολιτισμού και όχι να στηρίζει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.
Το παρόν κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (100 σύλλογοι)
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)- (80 σύλλογοι)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

Πηγή:http://pofyzo.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html

1)Λυπάμαι πολύ αλλά αυτός που τα γράφει δεν έχει ιδέα πράγματικά τι γίνεται και αυτά που λέει απλά τα λέει σαν ένα ψεύτικο επιχείρημα(και καλά).Οι κυνηγοί όχι μόνο μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας!

2)Για ότι περιγράφει το 2. δεν φτάινε οι κυνηγοί!Προς θεού μην τους φορτόνουμε οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω.

3)Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλειο!!Το κυνήγι είναι κατά παράδοση έθιμο των ελλήνων.Το ότι υπάρχει το κυνήγι δεν απαγορεύει στον υπόλοιπο κόσμο να κάνει την βόλτα του και να κυκλοφορήσει στα δάση,προς θεού δηλαδη!!!Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε!Όποιος θέλεις μπορεί να κάνει την βόλτα του και "αυτοί" ας αφήσουν τα σάπια τους...
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος mastoris than.

  • Jimny
  • Μηνύματα: 149
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:41 »
Καμία εξόρμηση και ποτέ δεν κάνατε στα βουνά και στα μονοπάτια, δεν δικαιούσθε να λέτε το παραμικρό, δεν θα είσαστε fun της 4κίνησης αλλά θα οδοιπορούσατε. Μασάτε μια καραμέλα για συντάγματα στολών παραλλαγής και διοργανώνετε εκδρομές με φάλαγγες τετράτροχων, δεν ενοχλείτε; Ελάτε κύριοι, σύμφωνοι δεν είναι πιασάρικο το θέμα όσο μια τσάντα διαφορετικού τύπου φυσιγγίων με σκουριασμένους, πολυκαιρισμένους κάλυκες δίπλα στο κουφάρι μιας ατυχούς καφέ αρκούδας.
Τις έχετε δει άραγε στο φυσικό τους περιβάλλον; Πως τρέχουν τρομαγμένες στο άκουσμα του σνούρκελ σας; Όχι βέβαια! Είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα!
Αναζητήστε στο διαδίκτυο την πληθυσμιακή μεταβολή της φάσσας (Columba palumbus) στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί και σε καμία περίπτωση δεν ελαττώθηκε. Οι κυνηγοί; ΝΑΙ! Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι όλοι ίδιοι οι ιερείς, οι οδηγοί ταξί, οι δάσκαλοι κι ένα σωρό διαφορετικών ιδιοτήτων άνθρωποι. Υπάρχει ο κακός κυνηγός, όπως υπάρχει ο κακός γείτονας, ο κακός πατέρας, ο κακός τζιπάκιας που όταν πάει στην Κερκίνη (αφορμή άλλη ενότητα), δεν θα το αφήσει το ρημάδι του σε μια άκρη, αλλά θα αρχίσει να πλατσουράει στις λάσπες, δεν ενοχλεί τότε; ΝΑΙ! Αλλά είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα.

Όπως δεν είναι όλοι αυτοί οι άνευ αξίας δρόμοι που κατέφαγαν το νομό Γρεβενών, ξέρετε που; Εκεί ακριβώς που υπήρχαν μπάρες για να μην διαταράσσεται η πανίδα.  

Έχω αγανακτήσει χρόνια ολόκληρα να ακούω την ίδια καραμέλα, τις ίδιες ανακρίβειες, γιατί κάποιοι έβαλαν χέρι σε κονδύλια, χρηματοδοτήθηκαν δηλαδή και όφειλαν να έχουν λόγο ύπαρξης. Κυρίως στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και κοντά στα Χριστούγεννα (Άγιες μέρες), ποτέ μα ποτέ όμως στα βουνά!

Ζητώ κατανόηση (αν γίνεται) για το έντονο του ύφους μου.

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:42 »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..... για να πάρει κάποιος άδεια να κυνηγήσει πληρώνει στο κράτος? Φαντάζομαι ναι (δε ξέρω, λέω τώρα).
Αυτά τα λεφτά (που φαντάζομαι πάλι) είναι αρκετά.... γιατί δεν διατίθονται για την εκτροφή θηραμάτων και απελευθέρωση? Φτιάξτε κύριοι 20000 αργιογούρουνα το χρόνο και αφήστε το κυνήγι για 10 μέρες..... ότι προλάβετε.....

Και μη μου πείτε οτι δεν είναι δυνατή η εκτροφή. Εχω φίλο, που τελείως ερασιτεχνικά παράγει χαλαρά 70 καθαρόαιμα αγριογούρουνα το χρόνο. Ας τα αγοράσει από μερικούς τέτοιους το κράτος και να ανεβάσει το κόστος της άδειας, άμα δε τους φτάνουν τόσα που τρώνε...


φίλε Χάρη ρίξε μία ματιά εδώ http://www.huntersclub.gr/sub.htm και εδώ http://www.ksth.gr/index-6.html
τα συμπεράσματα δικά σου.


Αποσυνδεδεμένος PEACERMAN

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 694
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:44 »
Παντος φιλε pointer θα ηθελα πολυ να κανω μια ''βολτα'' μαζι σου στο δασος να δω τι ενοεις κυνηγι σαν ''χομπυ''...!

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:45 »

1)Και ενώ ο αριθμός των κυνηγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο πολλοί Έλληνες καταδικάζουν το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει την υποστήριξή του δίνοντας επίσημη “άδεια” εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πτηνών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών. Σημειωτέον, ότι μετά από πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου, η θηροφύλαξη, αφήνεται στα χέρια των ίδιων των κυνηγών, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο του κυνηγιού. Οι κυνηγοί μάλιστα, προτείνουν αύξηση αντί για μείωση του κυνηγιού και άρση απαγορεύσεων, όπως, η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση από την κυνηγετική συνομοσπονδία για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού, είδος το οποίο ήδη απειλείται πολύ έντονα λόγω του φαινομένου της λαθροθηρίας.

2)Καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς πυρκαγιές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές δρα εναντίον της πανίδας μας, η συνεχής μείωση των βιοτόπων των ζώων και τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, καθώς και οι ανθρώπινες δραστηριότητες καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους βιότοπους, είναι σημαντικό το Υπουργείο να πάρει επιτέλους μέτρα ενάντια στο κυνήγι και υπέρ της φύσης και των ζώων. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, νόμιμη ή παράνομη, καθιστά επικίνδυνη για όλους τους πολίτες της χώρας μας, την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη φύση, όπως εκδρομές, πεζοπορίες, κλπ. καθώς κανείς δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε περιοχές που βρίσκονται κυνηγοί.


3)Η πολιτεία μέσω του Υπουργείου, θα πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Ως πολίτες, οφείλουμε να επιλέξουμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία της παράδοσής μας που προάγουν τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τη φύση. Καλούμε το Υπουργείο να δείξει με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να προωθήσει τις αξίες του πολιτισμού και όχι να στηρίζει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.
Το παρόν κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (100 σύλλογοι)
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)- (80 σύλλογοι)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

Πηγή:http://pofyzo.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html

1)Λυπάμαι πολύ αλλά αυτός που τα γράφει δεν έχει ιδέα πράγματικά τι γίνεται και αυτά που λέει απλά τα λέει σαν ένα ψεύτικο επιχείρημα(και καλά).Οι κυνηγοί όχι μόνο μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας!

2)Για ότι περιγράφει το 2. δεν φτάινε οι κυνηγοί!Προς θεού μην τους φορτόνουμε οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω.

3)Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλειο!!Το κυνήγι είναι κατά παράδοση έθιμο των ελλήνων.Το ότι υπάρχει το κυνήγι δεν απαγορεύει στον υπόλοιπο κόσμο να κάνει την βόλτα του και να κυκλοφορήσει στα δάση,προς θεού δηλαδη!!!Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε!Όποιος θέλεις μπορεί να κάνει την βόλτα του και "αυτοί" ας αφήσουν τα σάπια τους...

οκ ας πούμε οτι αυτοί που τα έγραψαν αυτά είναι άσχετοι. Εσύ όμως συνεχίζεις να μην μου απαντάς γιατί σκοτώνεται τα ζώα!

Αποσυνδεδεμένος PEACERMAN

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 694
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:46 »
Καμία εξόρμηση και ποτέ δεν κάνατε στα βουνά και στα μονοπάτια, δεν δικαιούσθε να λέτε το παραμικρό, δεν θα είσαστε fun της 4κίνησης αλλά θα οδοιπορούσατε. Μασάτε μια καραμέλα για συντάγματα στολών παραλλαγής και διοργανώνετε εκδρομές με φάλαγγες τετράτροχων, δεν ενοχλείτε; Ελάτε κύριοι, σύμφωνοι δεν είναι πιασάρικο το θέμα όσο μια τσάντα διαφορετικού τύπου φυσιγγίων με σκουριασμένους, πολυκαιρισμένους κάλυκες δίπλα στο κουφάρι μιας ατυχούς καφέ αρκούδας.
Τις έχετε δει άραγε στο φυσικό τους περιβάλλον; Πως τρέχουν τρομαγμένες στο άκουσμα του σνούρκελ σας; Όχι βέβαια! Είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα!
Αναζητήστε στο διαδίκτυο την πληθυσμιακή μεταβολή της φάσσας (Columba palumbus) στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί και σε καμία περίπτωση δεν ελαττώθηκε. Οι κυνηγοί; ΝΑΙ! Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι όλοι ίδιοι οι ιερείς, οι οδηγοί ταξί, οι δάσκαλοι κι ένα σωρό διαφορετικών ιδιοτήτων άνθρωποι. Υπάρχει ο κακός κυνηγός, όπως υπάρχει ο κακός γείτονας, ο κακός πατέρας, ο κακός τζιπάκιας που όταν πάει στην Κερκίνη (αφορμή άλλη ενότητα), δεν θα το αφήσει το ρημάδι του σε μια άκρη, αλλά θα αρχίσει να πλατσουράει στις λάσπες, δεν ενοχλεί τότε; ΝΑΙ! Αλλά είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα.

Όπως δεν είναι όλοι αυτοί οι άνευ αξίας δρόμοι που κατέφαγαν το νομό Γρεβενών, ξέρετε που; Εκεί ακριβώς που υπήρχαν μπάρες για να μην διαταράσσεται η πανίδα.  

Έχω αγανακτήσει χρόνια ολόκληρα να ακούω την ίδια καραμέλα, τις ίδιες ανακρίβειες, γιατί κάποιοι έβαλαν χέρι σε κονδύλια, χρηματοδοτήθηκαν δηλαδή και όφειλαν να έχουν λόγο ύπαρξης. Κυρίως στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και κοντά στα Χριστούγεννα (Άγιες μέρες), ποτέ μα ποτέ όμως στα βουνά!

Ζητώ κατανόηση (αν γίνεται) για το έντονο του ύφους μου.
Αλλο να ενοχλεις και αλλο να σκοτωνεις για χομπυ..!

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:48 »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..... για να πάρει κάποιος άδεια να κυνηγήσει πληρώνει στο κράτος? Φαντάζομαι ναι (δε ξέρω, λέω τώρα).
Αυτά τα λεφτά (που φαντάζομαι πάλι) είναι αρκετά.... γιατί δεν διατίθονται για την εκτροφή θηραμάτων και απελευθέρωση? Φτιάξτε κύριοι 20000 αργιογούρουνα το χρόνο και αφήστε το κυνήγι για 10 μέρες..... ότι προλάβετε.....

Και μη μου πείτε οτι δεν είναι δυνατή η εκτροφή. Εχω φίλο, που τελείως ερασιτεχνικά παράγει χαλαρά 70 καθαρόαιμα αγριογούρουνα το χρόνο. Ας τα αγοράσει από μερικούς τέτοιους το κράτος και να ανεβάσει το κόστος της άδειας, άμα δε τους φτάνουν τόσα που τρώνε...


Ε να!επειδή δεν ξέρεις τι πραγματικά γίνεται...τέλως πάντων πολύ φιλικά σου λέω πως πληρώνουμε μεν την άδεια,αλλά καμιά φορά πληρώνουμε και έξτρα για την εκτροφή και απελευθέρωση θηραμάτων! καθώς και σπορά διαφόρων χωραφιών,μοίρασμα τροφής και ειδικά τον χειμώνα με τα χιόνια που τα ζώα δεν έχουν να φάνε(και όλως τυχαίως δεν υπάρχουν οικολόγοι για αυτή την δραστηριότητα!!),τοποθέτηση διαφόρων(δεν θυμάμαι την λέξη)κάτι σαν γούρνες δηλαδή για να έχουν και νερό!!!!!Αυτό που λες για τα γουρούνια δεν το βρίσκω αναγκάιο να γίνει γιατί υπάρχουν σε αφθονία!γίνεται όμως με άλλα θηράματα!Πλύ φιλικά λοιπόν ξανα επισημαίνω πως έχουμε πολλές δραστηριότητες, υπαρκτές(και όχι ανύπαρκτες)που βοηθάνε τα ζώα.Είναι αυτό που έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω μέχρι να το εμπεδώσετε όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι σας.Οι σωστοί κυνηγοί(γιατί μόνο για αυτούς έχω την τιμή να συζητάω μαζί σας)ενδιαφέρονται πραγματικά για την φύση και για τα ζώα για τον εξής και μόνο λόγο(ίσως ο μόνος και ο πιο σημαντικός)το ότι δηλαδή δραστηριοποιούνται στην φύση.
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:53 »
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο..... για να πάρει κάποιος άδεια να κυνηγήσει πληρώνει στο κράτος? Φαντάζομαι ναι (δε ξέρω, λέω τώρα).
Αυτά τα λεφτά (που φαντάζομαι πάλι) είναι αρκετά.... γιατί δεν διατίθονται για την εκτροφή θηραμάτων και απελευθέρωση? Φτιάξτε κύριοι 20000 αργιογούρουνα το χρόνο και αφήστε το κυνήγι για 10 μέρες..... ότι προλάβετε.....

Και μη μου πείτε οτι δεν είναι δυνατή η εκτροφή. Εχω φίλο, που τελείως ερασιτεχνικά παράγει χαλαρά 70 καθαρόαιμα αγριογούρουνα το χρόνο. Ας τα αγοράσει από μερικούς τέτοιους το κράτος και να ανεβάσει το κόστος της άδειας, άμα δε τους φτάνουν τόσα που τρώνε...


Ε να!επειδή δεν ξέρεις τι πραγματικά γίνεται...τέλως πάντων πολύ φιλικά σου λέω πως πληρώνουμε μεν την άδεια,αλλά καμιά φορά πληρώνουμε και έξτρα για την εκτροφή και απελευθέρωση θηραμάτων! καθώς και σπορά διαφόρων χωραφιών,μοίρασμα τροφής και ειδικά τον χειμώνα με τα χιόνια που τα ζώα δεν έχουν να φάνε(και όλως τυχαίως δεν υπάρχουν οικολόγοι για αυτή την δραστηριότητα!!),τοποθέτηση διαφόρων(δεν θυμάμαι την λέξη)κάτι σαν γούρνες δηλαδή για να έχουν και νερό!!!!!Αυτό που λες για τα γουρούνια δεν το βρίσκω αναγκάιο να γίνει γιατί υπάρχουν σε αφθονία!γίνεται όμως με άλλα θηράματα!Πλύ φιλικά λοιπόν ξανα επισημαίνω πως έχουμε πολλές δραστηριότητες, υπαρκτές(και όχι ανύπαρκτες)που βοηθάνε τα ζώα.Είναι αυτό που έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω να το λέω μέχρι να το εμπεδώσετε όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι σας.Οι σωστοί κυνηγοί(γιατί μόνο για αυτούς έχω την τιμή να συζητάω μαζί σας)ενδιαφέρονται πραγματικά για την φύση και για τα ζώα για τον εξής και μόνο λόγο(ίσως ο μόνος και ο πιο σημαντικός)το ότι δηλαδή δραστηριοποιούνται στην φύση.

πάρα πολύ ωραία όλα αυτά και μπράβο στους κυνηγούς. αφού λοιπόν ταϊσουν τα ζώα το χειμώνα γιατί μετά από ένα χρόνο πρέπει να τα σκοτώσουν;;; επειδή τα τάϊσαν;;

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:58 »


πάρα πολύ ωραία όλα αυτά και μπράβο στους κυνηγούς. αφού λοιπόν ταϊσουν τα ζώα το χειμώνα γιατί μετά από ένα χρόνο πρέπει να τα σκοτώσουν;;; επειδή τα τάϊσαν;;
[/quote]

ΡΕ ΣΥ!Το χειμώνα τα ζώα πχ τα γουρούνια είναι 10 και την επόμενη σεζόν είναι πολύ περισσότερα!!(αριθμό δεν μπορώ να σου πω ακριβώς,αλλά αν κάτσεις και σκεφτείς πως η μία μάνα μπορέι να γεννήσει μέχρι και 10 μικρά!! φαντάσου οι 3-4-5 μάνες τι έχει να γίνει)!!!¨οπως λοιπόν βλέπεις φροντίζουν για να έχουν αλλά και πάλι να μην κυνηγούσαν πάλι θα φρόντιζαν.Να σου πώ ένα παράδειγμα:την πεδινή πέρδικα την ξέρεις???Αυτό το πουλί απαγορεύεται να κυνηγηθεί εδώ και χρόνια.Έλα όμως που τα ταιζούν όλα αυτά τα χρόνια,και μάλιστα τα φροντίζουν ώστε να αναπαράγονται συνεχώς και φυσικά να αναπτύσονται!
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 15:59 »
Καμία εξόρμηση και ποτέ δεν κάνατε στα βουνά και στα μονοπάτια, δεν δικαιούσθε να λέτε το παραμικρό, δεν θα είσαστε fun της 4κίνησης αλλά θα οδοιπορούσατε. Μασάτε μια καραμέλα για συντάγματα στολών παραλλαγής και διοργανώνετε εκδρομές με φάλαγγες τετράτροχων, δεν ενοχλείτε; Ελάτε κύριοι, σύμφωνοι δεν είναι πιασάρικο το θέμα όσο μια τσάντα διαφορετικού τύπου φυσιγγίων με σκουριασμένους, πολυκαιρισμένους κάλυκες δίπλα στο κουφάρι μιας ατυχούς καφέ αρκούδας.
Τις έχετε δει άραγε στο φυσικό τους περιβάλλον; Πως τρέχουν τρομαγμένες στο άκουσμα του σνούρκελ σας; Όχι βέβαια! Είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα!
Αναζητήστε στο διαδίκτυο την πληθυσμιακή μεταβολή της φάσσας (Columba palumbus) στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί και σε καμία περίπτωση δεν ελαττώθηκε. Οι κυνηγοί; ΝΑΙ! Δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι όλοι ίδιοι οι ιερείς, οι οδηγοί ταξί, οι δάσκαλοι κι ένα σωρό διαφορετικών ιδιοτήτων άνθρωποι. Υπάρχει ο κακός κυνηγός, όπως υπάρχει ο κακός γείτονας, ο κακός πατέρας, ο κακός τζιπάκιας που όταν πάει στην Κερκίνη (αφορμή άλλη ενότητα), δεν θα το αφήσει το ρημάδι του σε μια άκρη, αλλά θα αρχίσει να πλατσουράει στις λάσπες, δεν ενοχλεί τότε; ΝΑΙ! Αλλά είπαμε, δεν είναι πιασάρικο το θέμα.

Όπως δεν είναι όλοι αυτοί οι άνευ αξίας δρόμοι που κατέφαγαν το νομό Γρεβενών, ξέρετε που; Εκεί ακριβώς που υπήρχαν μπάρες για να μην διαταράσσεται η πανίδα.  

Έχω αγανακτήσει χρόνια ολόκληρα να ακούω την ίδια καραμέλα, τις ίδιες ανακρίβειες, γιατί κάποιοι έβαλαν χέρι σε κονδύλια, χρηματοδοτήθηκαν δηλαδή και όφειλαν να έχουν λόγο ύπαρξης. Κυρίως στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και κοντά στα Χριστούγεννα (Άγιες μέρες), ποτέ μα ποτέ όμως στα βουνά!

Ζητώ κατανόηση (αν γίνεται) για το έντονο του ύφους μου.
Αλλο να ενοχλεις και αλλο να σκοτωνεις για χομπυ..!

να κάνω μία απλή ερώτηση και ας απαντήσουν μόνο αυτοί που ξέρουν και όχι όλοι εμείς οι υπόλοιποι οι άσχετοι.
ένα ζώο (η αρκούδα, η αλεπού, ο λαγός κτλ.) πότε είναι πιο τρομαγμένο; όταν ακούει τον εκκοφαντικό ήχο ενός snorkel και μιας εξάτμισης;; ή όταν ακούει πυροβολισμούς από 5-10 καραμπίνες που στόχο έχουν το μικρό του;;

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 16:00 »

Αλλο να ενοχλεις και αλλο να σκοτωνεις για χομπυ..!

Μα δεν κυνηγάμε αρκούδες!!Προς θεού αυτο απαγορεύεται!Το να πετάξεις όμως μια αρκούδα σε ένα μέρος που δεν έχει τροφή να φάει και για να τραφεί θα καταστρέψει το βιός τοων βοσκών σου φαίνεται πιο ηθικό???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????  ???  ???  ???  ???
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!

Αποσυνδεδεμένος lucifer08

  • Jimny
  • Μηνύματα: 114
  • Φύλο: Άντρας
  • Don't follow me, you won't make it!
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 16:01 »


πάρα πολύ ωραία όλα αυτά και μπράβο στους κυνηγούς. αφού λοιπόν ταϊσουν τα ζώα το χειμώνα γιατί μετά από ένα χρόνο πρέπει να τα σκοτώσουν;;; επειδή τα τάϊσαν;;

ΡΕ ΣΥ!Το χειμώνα τα ζώα πχ τα γουρούνια είναι 10 και την επόμενη σεζόν είναι πολύ περισσότερα!!(αριθμό δεν μπορώ να σου πω ακριβώς,αλλά αν κάτσεις και σκεφτείς πως η μία μάνα μπορέι να γεννήσει μέχρι και 10 μικρά!! φαντάσου οι 3-4-5 μάνες τι έχει να γίνει)!!!¨οπως λοιπόν βλέπεις φροντίζουν για να έχουν αλλά και πάλι να μην κυνηγούσαν πάλι θα φρόντιζαν.Να σου πώ ένα παράδειγμα:την πεδινή πέρδικα την ξέρεις???Αυτό το πουλί απαγορεύεται να κυνηγηθεί εδώ και χρόνια.Έλα όμως που τα ταιζούν όλα αυτά τα χρόνια,και μάλιστα τα φροντίζουν ώστε να αναπαράγονται συνεχώς και φυσικά να αναπτύσονται!
[/quote]

εγώ προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ με αυτό, γιατί μετά πρέπει να τα σκοτώσετε δεν μπορώ να καταλάβω;!

Αποσυνδεδεμένος pointer

  • Jimny
  • Μηνύματα: 437
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το Θήραμα και οι Θηρευτές του
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 20, 2009, 16:02 »


να κάνω μία απλή ερώτηση και ας απαντήσουν μόνο αυτοί που ξέρουν και όχι όλοι εμείς οι υπόλοιποι οι άσχετοι.
ένα ζώο (η αρκούδα, η αλεπού, ο λαγός κτλ.) πότε είναι πιο τρομαγμένο; όταν ακούει τον εκκοφαντικό ήχο ενός snorkel και μιας εξάτμισης;; ή όταν ακούει πυροβολισμούς από 5-10 καραμπίνες που στόχο έχουν το μικρό του;;


Άμα δεις ποτέ 5 ή 10 καραμπίνες να τουφεκάνε πάνω σε ένα θήραμα να ξέρεις πως αυτοί είναι για σκότωμα
Πάρε πετρέλαιο να σωθείς και άμα ξανα ανέβεις σε βενζίνης γράψε με!!