Αποστολέας Θέμα: Δεν βγαινει ζεστος αερας απο το καλοριφερ  (Αναγνώστηκε 2389 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chefgx

  • Jimny
  • Μηνύματα: 41
Δεν βγαινει ζεστος αερας απο το καλοριφερ
« στις: Νοέμβριος 30, 2019, 18:47 »
Καλησπερα...ξερει καποιος γιατι δεν.βγαζει ζεστο αερα το καλοριφερ παρα ελαχιστα χλιαρο?
Οι σωλήνες απο κατω ειναι ολες στη θεση τους...

Αποσυνδεδεμένος ΣΤΑΥΡΟΣ

  • Jimny
  • Μηνύματα: 167
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Δεν βγαινει ζεστος αερας απο το καλοριφερ
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 01, 2019, 00:24 »
Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω φιλε μου πριν 2 χρονια στο jimny μου που ειναι μοντελο 2004!
Επειδη εγω το εχω μονιμα στον εξωτερικο αερα και οχι στην ανακλυκλωση τον χειμωνα ειδικα με τον εξωτερικο αερα ζεστανει πολυ καλα την καμπινα χωρις να ανοιω το καλοριφερ.Ξαφνικα αρχισε να μην φερνει ζεστο αερα μεσα στην καμπινα.Η πρωτη μου σκεψη ηταν να κοιταξω μηπως εχει τρυπησει το ψυγειο του καλοριφερ που βρισκεται πισω απο το ταμπλο μηπως δω κατι.
Αφου λοιπον απεκλεισα το ενδεχομενο να ειναι τρυπιο το ψυγειο του καλοριφερ πηγα σε 2-3 μαστορες μηπως βρουν τι μπορει να φταιει.Ολοι τους μου ειπαν το ιδιο πραγμα πρεπει να μας αφησεις το αμαξι να βγαλουμε το ψυγειο να δουμε τι φταιει.Επειδη ομως εγω δεν μπορουσα να αφησω το αμαξι λογω οτι δεν υπηρχε καποιο αλλο αμαξι για να πηγαινω στην δουλεια μου και χωρια απο αυτο επειδη το κοστος για να μου βγαλουν το ψυγειο και να δουν αν οντως φταιει αυτο ηταν αρκετα υψηλο κοιταγα να αποφυγω την λυση αυτη.
Ωσπου σε μια συζητηση με ενα φιλο με εστειλε σε εναν μαστορα που κανει την συγκεκριμενη δουλεια.
Πηγα λοιπον στον μαστορα και αφου του εξηγησα τι συμβαινει ανοιξε το καλοριφερ στην τριτη σκαλα και με ενα θερμομετρο μετρησε την θερμοκρασια που εβγαζε στην ανακυκλωση αλλα και στον εξωτερικο αερα στο ρελαντι αλλα και με πατημενο το γκαζι.Η διαγνωση ηταν οτι 99% ειχε αρχισει να βουλωνει το ψυγειο με αποτελεσμα να μην ζεσταινει οσο θα επρεπε.
Ανοιξε το καπο και ακριβως πισω απο το μοτερ υπαρχουν 2 σωληνες που οδηγουν στο ψυγειο του καλοριφερ που ειναι πισω απο το ταμπλο.
Εβγαλε τα σωληνακια που πηγαινουν απο το μοτερ στις σωληνες του ψυγειου και με ενα λαστιχο που συνεσε στις σωληνες αρχισε να στελνει καθαρο νερο για αρχη στο ψυγειο.Στην συνεχεια με τον ιδιο τροπο εβαλε καποιο ειδικο φαρμακο να περασει απο ολο το κυκλωμα που περναει απο το ψυγειο και το αφησε περιπου για 15 λεπτα να δρασει.
Αφου περασαν τα 15 λεπτα αρχισε παλι να στελνει καθαρο νερο στο κυκλωμα μεχρι να καθαρισει απο το φαρμακο τελειως.
Αυτο που παρατηρησα οση ωρα εριχνε νερο για να φυγει το φαρμακο απο το κυκλωμα οτι εβγαζε αρκετη βρωμα απο μεσα και για αυτο να ειχε αρχισει να μην ζεστανει οπως πριν.
Η ολη διαδικασια κρατησε περιπου κανα 40 λεπτο και αν θυμαμαι καλα μου ειχε στοιχησει 30 ευρω.
Το αποτελεσμα ηταν στην αρχικη μετρηση με ανακυκλωση αλλα και χωρις ανακυκλωση στο ρελαντι αλλα και με στροφες να μου βγαζει γυρω στους 27 βαθμους και μετα τον καθαρισμο στις ιδιες συνθηκες να μου βγαζει 32 βαθμους μεσα στην καμπινα.

Για μενα για αρχη και με λιγα χρηματα κανε ενα καθαρισμο στο ψυγειο του καλοριφερ σε εναν μαστορα που ξερει ισως να ειναι αυτο το προβλημα που εχεις και σου βγαζει χλιαρο αερα.

Ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα που εχεις και οχι απο κατι αλλο.

Αποσυνδεδεμένος chefgx

  • Jimny
  • Μηνύματα: 41
Απ: Δεν βγαινει ζεστος αερας απο το καλοριφερ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 01, 2019, 09:42 »
Σε ευχαριστω