Αποστολέας Θέμα: Ποιό είναι το νόημα......  (Αναγνώστηκε 1592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Ποιό είναι το νόημα......
« στις: Ιανουάριος 04, 2006, 21:19 »
....της ζωής , των fora, των τσακωμών, της  κοροιδίας, της παρέας, της πάστας, του καφέ, της εκδρομής, της μπριτζόλας, και όλων των συναφών....καλών και κακών???
Τι μένει τελικά και γιατί γίνονται όλα???
Τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε???
Αφορμή για αυτό(που θα γράψω στην συνέχεια...) η μνήμη μου...
Θυμάμε σαν ελέφαντας(σε κιλά τον πλησιάζω....) και καλό αλλά και κακό να θυμάτε κανείς....
Αφορμή.....
Ενα όνομα, ένα username.........von4x4......
Οι παλιοί χρήστες του διαδικτίου θυμάστε????
Scripta mane σε ένα server και εγώ δεν ξέρω για πόσο....
Ανατριχιαστικό όσο και μεγαλειώδες, να διαβάζεις την ψυχή , τις σκέψεις κάποιου....να γράφεις κάτι και αυτό να μένει.
Και πόσοι απο τους αναγνώστες, να ξέρουν την αλήθεια άραγε???
Αυτό γίνετε πάντα άλλωστε, κάποιοι διαβάζουν και κάποιοι αισθάνονται αυτά που διαβάζουν.
Διαδυκτιακές φιλίες....σε ένα φίλο, τον Γιώργο, είχα πει ότι είναι οι καλύτερες, γιατί δεν κρυβουν ιδιοτέλεια....όχι πάντα.
Τελικά κάποτε λέγαμε, για αυτούς που χάσαμε, ότι ζουν στις σκέψεις μας.
Πόσο άλλαξαν τα πράγματα Θεέ μου.
Κάποιες σκέψεις μου μπορεί να διαβάζονται κάποια στιγμή....
Μοιράζομαι, μοιράζω τις ιδέες μου και τα συναισθήματα μου, διμιουργώ μνήμες, μιας και ποιός ξέρει, ποιός το έχει φιλοσοφήσει άλλωστε....
Μπορεί κάποιος να συμπαθήσει άνθρωπο απο τα γραφόμενα???
Ναι....να συμπαθήσει και να μισίσει....
Εικονική πραγματικότητα, παραστάσεις του μυαλού, πλάθουν χαρακτήρες, αυτοί είμαστε όλοι όσοι ζούμε εδώ, είτε σε αυτό το forum είτε αλλού, όπως και να λεγόμαστε.
Ανθρωποι γεμάτοι-άνθρωποι κενοί ....username διαχρονικά-username τις στιγμής....φόβος έκφρασης...γιατί???
Αυτά μένουν άλλωστε και αυτά χαρακτιρίζονται...εμείς όμως οι συγγραφεις πως νιώθουμε στο τέλος???
Οι αναγνώστες????
Oι παλιοί έλεγαν...."θα στα βγάλω όλα στη φόρα" άλλη μια ελληνική παράφραση του "θα στα βγάλω όλα στα fora" μιας και το forum είναι δημόσιο βήμα.....
Ανθρωποι των fora.....
Πριν αναλωθούμε σε κακίες, κακόβουλες πράξεις, λόγια που πληγώνουν, ας φιλοσοφίσουμε και λίγο την ζωή...
Απλά πράγματα είναι.....
Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν μίλησα.....μα είναι απλά πράγματα..όλα στην ζωή απλά είναι...δεν θες πολλά για να είσαι ευτιχισμένος...όσο και αν κρατήσει αυτό.
Γιατι πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.
Είσαι εδώ και  περιμένεις σε ένα κόσμο, σε ένα σύνολο με αγνές προθέσεις , να νιώσεις τον ίδιο σεβασμό με αυτόν που αποδίδεις.
Να βρείς ήθος, σοβαρότητα, ξεγνοιασιά για το μυαλό, καλή παρέα....
Θες να φιλοσοφήσεις και λιγάκι την ζωή,στο forum συζητάς αναλύεις, γίνεσε φίλος ή αν δεν έχεις φιλοσοφήσει την ζωή καταντάς και εγώ δεν ξέρω τι....ίσως μόνος, μια ανάμνηση τελικά, καλή ή κακή εξαρτάτε απο τα πεπραγμένα, και απο το πλήθος των ανθρώπων που θεωρούν ότι είσαι καλή ή κακή ανάμνηση.
Ανάμνηση δεν σημένει αποκλειστικά ότι έχεις "αποδημήσει" εις Κύριον.....ανάμνηση σε forum μπορεί να είναι και κάποιος που δεν γράφει ποιά....άλλωστε τα γραπτά μένουν και απο αυτά κρινόμαστε.....
Φιλοσοφίστε......άλλωστε "μπουγάτσα μπορεί να είναι και μεταφορική ένοια που ξέρεις ......
(συνεχίζετε...)
http://clubs.pathfinder.gr/ofroad1/69034
Γιάννης Δημητρέλης

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Ποιό είναι το νόημα......
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 04, 2006, 21:43 »
To νόημα της ζωής
Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο; Και οι μαθητές απάντησαν
-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
-Ναι, είναι γεμάτο.
-Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.
2. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.
3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε πια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη
 σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες. Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;
Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:
-Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ!!!!