Αποστολέας Θέμα: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ  (Αναγνώστηκε 2574 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Denise

  • Επισκέπτης
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
« στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 08:31 »
Πριν από λίγο μια μαμά η οποία σημειώστε δε δουλεύει, προσπαθούσε να πείσει το παιδάκι της ότι στον παιδικό σταθμό θα περάσει ωραία και προσπαθούσε η συνοδός του σχολικού να το τραβήξει μέσα...το παιδάκι σπάραζε και ούρλιαζε, φωνάζοντας δε θέλω να πάω.....Τι κάνει κανείς σε μια τέτοια περίπτωση; Ποια η γνώμη σας για τους παιδικούς σταθμούς; Σε τι ηληκία πιστεύετε ότι το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε παιδικό σταθμό; Πιστεύετε ότι οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν ή να μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Καριέρα ή οικογένεια; Αν θέλετε γράψτε μου την γνώμη σας!

Αποσυνδεδεμένος maestria

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 937
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 13, 2007, 08:59 »
Υπέρ των παιδικών σταθμών, γιατί πιστεύω οτι τα παιδια γίνονται πιο κοινωνικά και είναι πιο εύκολη η αποκόλληση απο την μαμά, που ούτως η άλλως θα γινόταν όταν έρθει η ώρα του σχολείου. Δεν ξεχνώ τις ατελείωτες ώρες που έκανα παρέα στην αδερφή μου στο νηπιαγωγείο όταν με καλούσαν (στο δημοτικό εγώ) γιατι καθόταν σε μία γωνία και έκλαιγε απαρηγόρητη οτι ήθελε την μαμά της... ¶σε που στην περίπτωση του παιδικού σταθμού αν ένα πρωινό το παιδί ξυπνήσει κάπως (βλέπε να μην θέλει να ξαναπατήσει) , έχεις την επιλογή να το κρατήσεις σπίτι και με συζήτηση να του αλλάξεις την γνώμη, άν ομως ήδη πηγαίνει σχολείο τι γίνεται? με το ζόρι δεν καταφέρνεις και πολλά πράγματα. Αν και δεν είμαι μαμά αλλά αν ήμουν, θα ήμουν μια εργαζόμενη μαμά λόγω οικονομικού, πιστεύω οτι είναι το ιδανικό να ασχοληθεί κανείς αποκλειστικά με το μεγάλωμα των παιδιών χωρίς να εργάζεται χωρίς ετσι να βλέπουμε το φαινόμενο της γιαγιάς που έχει αναλάβει τα εγγόνια γιατί 1ον δεν έχει δική της ζωή 2ον καλός ή κακός τα ψιλοκακομαθαίνουν και 3ον καταλήγουν τα παιδιά να φωνάζουν μαμά την γιαγιά (το έχω ακούσει και αυτό). Αυτά τα ολίγα... ;)

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

  • Jimny
  • Μηνύματα: 3753
  • Φύλο: Άντρας
  • Πισσώνας
Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 14, 2007, 12:31 »
Σε τι ηληκία πιστεύετε ότι το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε παιδικό σταθμό; Πιστεύετε ότι οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν ή να μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Καριέρα ή οικογένεια; Αν θέλετε γράψτε μου την γνώμη σας!

Να πει ο μπαμπάς την γνώμη του?? lol
Η κόρη μου πήγε παιδικό Σταθμό στα 3 της μιας και η γυναίκα μου δουλεύει τρελά ωράρια, 2 ΣΚ το μήνα και στην περίπτωση του βραδυνού...γυρνάει σπίτι κατά τις 3+(όπως χθές καλή ώρα :( )
Το παιδί standard γίνεται πιο κοινωνικό.
Ενα "κόλπο" που κάνει ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός είναι το εξής...
Εχει δύο βδομάδες προσαρμογής κατά τον Ιούνιο όπου μπορεί μαζί με το παιδί να παρευρίσκεται και η μαμά(συνήθως ολα τα παιδιά λένε "θέλω την μαμά μου- ο μπαμπάς στο φτύσιμο ;D ) όπου εκεί θα γίνει ένα σωστό πέρασμα -γνωριμία του παιδιού με την νέα κοινωνία που καλέιται να ενταχθεί.
Η μαμά του είναι εκεί...γνωρίζει την νέα κοινωνία..και δεν φένεται κάτι εντελώς ξένο στο παιδί....αφού το πέρασμα απο την μια στην άλλη είναι αρμονικό.
Εαν μπορείς συζήτα το με τον παιδικό σταθμό...

Απο την άλλη η μαμά...είναι μαμά απο την φύση της..δεν είναι αντιφεμινιστικό αυτό που λέω, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία απο μια μάνα να μεγαλώνει το παιδί της, όπως και απο έναν άντρα να γυρνάει σπίτι και να βρίσκει την οικογένεια του να τον περιμένει, και να ασχολείται μαζί της.
Την ευτυχία την βρίσκουμαι στα απλά πράγματα, το χρήμα και η καριέρα δεν είναι αποκλειστικός παράγων ευτυχίας, ενώ η σωστή οικογένεια είναι.
Γιάννης Δημητρέλης