Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!  (Αναγνώστηκε 4977 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Denise

  • Jimny
  • Μηνύματα: 965
  • Φύλο: Γυναίκα
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« στις: Νοέμβριος 13, 2007, 15:21 »
ΤΟ AIDS ΜΕ ΑΦΟΡΑ!!!!!!

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η  Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια Ημέρα πρόληψης και ενημέρωσης για το AIDS. Αποτελεί ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και σαν νέοι και δραστήριοι που είμαστε, καλό θα ήταν να λάβουμε σοβαρά υπ όψιν μας τα ακόλουθα.

Το AIDS (Acquired Immuno Deficiency Syndrome) (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας) προκαλείται από τον ιό HIV (Human Immunodeficiency Virus), (ρετροιός – RNA ιός), ή απλά ιός του AIDS. Ο ιός HIV σταδιακά καταστρέφει το σύστημα άμυνας του οργανισμού (ανοσοποιητικό σύστημα) με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μένει εκτεθειμένος και ανήμπορος να καταπολεμήσει τις διάφορες ασθένειες όπως για παράδειγμα λοιμώξεις και νεοπλάσματα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο καθένας μπορεί να έχει μολυνθεί από τον ιό του AIDS και να μην το γνωρίζει. Όποιος μολυνθεί από τον ιό παραμένει φορέας (οροθετικός) για όλη του τη ζωή και μπορεί να μεταδίδει τον ιό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εμβόλιο για το AIDS και για μία ακόμη φορά δυστυχώς οι περισσότεροι φορείς του ιού παραμένουν απολύτως υγιείς για αρκετά χρόνια χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει εάν έχει μολυνθεί με τον ιό του AIDS, κάνοντας το ειδικό τεστ αντισωμάτων για τον συγκεκριμένο ιό (HIV), στο αίμα. Το τεστ αυτό ανιχνεύει την ύπαρξη αντισωμάτων στο αίμα τα οποία δημιουργούνται στον οργανισμό μετά την μόλυνση. Τα αντισώματα αυτά για να παραχθούν απαιτείται μια χρονική περίοδος περίπου 6 με 8 εβδομάδες. Ένα τεστ βιαστικό χωρίς πληροφόρηση, μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα. Σαφέστατα και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ δεν προφυλάσσει κάποιον από μία μελλοντική λοίμωξη.
Να γνωρίζετε ότι: ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ AIDS ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
Ο ιός του AIDS μεταδίδεται:
1.   Με την χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή.
2.   Με την από κοινού χρήση αιχμηρών αντικειμένων όπως βελόνες, σύριγγες, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, κ.λ.π. στα οποία υπάρχει μολυσμένο αίμα.
3.   Από μητέρα - φορέα του ιού (οροθετική) στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή το θηλασμό.
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχτούμε είναι:
1.   Η μακροχρόνια, αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση ή η συστηματική και σωστή χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή, σε όλη τη διάρκεια της, με κάθε ερωτικό σύντροφο.
2.   Χρήση αιχμηρών αντικειμένων μιας χρήσης ή χρήση αποστειρωμένων αιχμηρών αντικειμένων.
3.   Συμβουλευτική καθοδήγηση στις γυναίκες φορείς του ιού ή αποφυγή του θηλασμού από τις μητέρες φορείς.

Το AIDS δε ζει στον αέρα και το νερό και καταστρέφεται εύκολα με κοινά απολυμαντικά (οινόπνευμα, αραιό διάλυμα χλωρίνης).
Το AIDS δε μεταδίδεται στις κοινωνικές επαφές .
ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ.

Το AIDS αφορά και τις γυναίκες. Μόνο το 1996 καταγράφηκαν περισσότερες από 1,000,000γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα περίπου ο «φόρος» των γυναικών προς το AIDS είναι περισσότερες από 13,000,000 περιπτώσεις. Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα από τη νόσο επειδή θεωρούν ότι έχουν μια «συνηθισμένη» ερωτική ζωή ή «επειδή οι γυναίκες δε μολύνονται» ή «δε μολύνονται εύκολα». Αυτές είναι επικίνδυνες λανθασμένες πεποιθήσεις. Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι μισές τουλάχιστον από τις νέες μολύνσεις από τον ιό συμβαίνουν σε γυναίκες. Η μόλυνση δεν κάνει διακρίσεις σε άτομα, φύλα ή κοινωνικές ομάδες. Αφορά όλους, άντρες και γυναίκες οι οποίοι ακολουθούν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, δηλαδή συμπεριφορές οι οποίες δεν προφυλάσσουν από τη μόλυνση. Είναι σημαντικό για όλες τις γυναίκες να γνωρίζουν και να καταλαβαίνουν τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν αν μολυνθούν από τον ιό, αλλά και να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν αποτελεσματικά από αυτόν. Σήμερα , γνωρίζουμε ότι είναι πιο εύκολο να μολυνθεί μια γυναίκα από έναν οροθετικό άνδρα με τη σεξουαλική επαφή παρά το αντίστροφο. Οι οροθετικές γυναίκες οι οποίες τελικά νοσούν από το AIDS επιβιώνουν για μικρότερο χρονικό διάστημα από τους άνδρες ασθενείς.

Το AIDS αφορά στις γυναίκες επειδή:
•   Κινδυνεύουν οι ίδιες να μολυνθούν, αν ακολουθούν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.
•   Αν μολυνθούν, υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρουν τον ιό στα παιδιά που μπορούν να γεννήσουν.
•   Επιπλέον, πολλές γυναίκες φέρουν συνήθως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για:
1.   την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Οπότε είναι απαραίτητο να μπορούν να τα καθοδηγήσουν σωστά να προστατευτούν από την μόλυνση,
2.   την πρόληψη για τα θέματα υγείας στο χώρο της οικογένειάς τους. Κατά συνέπεια, η δική τους στάση και συμπεριφορά είναι καθοριστική για την αγωγή υγείας όλης της οικογένειας,
3.   τη φροντίδα των αρρώστων στο χώρο της οικογένειας και επομένως και των αρρώστων από AIDS.


Πόσο επικίνδυνη είναι πραγματικά η σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφύλαξη;
Ίσως να ξέρετε ήδη αρκετά πράγματα για το AIDS και τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης. Ίσως να έχετε ήδη κάνει αλλαγές στην ερωτική σας ζωή, περιορίζοντας τους ευκαιριακούς ερωτικούς συντρόφους και παίρνοντας κάποιες προφυλάξεις. Αρκεί όμως αυτό; ΟΧΙ, αν δεν χρησιμοποιείται προφυλακτικό ή τρόπους για ασφαλέστερη σεξουαλική επαφή κάθε φορά που έχετε σεξουαλική δραστηριότητα.
Σκεφτείτε ότι ακόμη και σήμερα πολλοί –ίσως οι περισσότεροι- εξακολουθούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφυλάξεις, ακόμη και με ευκαιριακούς συντρόφους. Αντιμετωπίστε λοιπόν το θέμα της προστασίας της υγείας σας με τη δέουσα σοβαρότητα. Μην προσπαθείτε να μαντέψετε αν ο πιθανός ερωτικός σας σύντροφος είναι φορέας του ιού. Είναι πολύ πιθανό να κάνετε λάθος. Ο φορέας του ιού δεν διακρίνεται από εξωτερικά χαρακτηριστικά, και άλλωστε μπορεί να μην το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ότι έχει μολυνθεί. Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις! Οροθετικά άτομα μπορεί να ανήκουν στο περιβάλλον σας ή να τα γνωρίσετε μέσα από οικείους για εσάς χώρους και από ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεστε.
Θυμηθείτε ότι για να μολυνθεί κάποιος αρκεί να έχει ή να είχε στο παρελθόν – ακόμη και αρκετά χρόνια πριν – επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, δηλαδή ερωτικές επαφές χωρίς προφύλαξη.
Έχοντας σεξουαλική επαφή με κάποιον χωρίς προφύλαξη είναι σαν να έρχεστε σε σεξουαλική επαφή με όλους τους προηγούμενους συντρόφους του και όλους τους δικούς τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μη ξεχνάτε: Μια φορά μπορεί να είναι αρκετή για να μπει ο ιός στο αίμα σας. Μη βάζετε κάθε φορά τον εαυτό σας μπροστά σε ένα δίλημμα το οποίο μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο. Δώστε στον εαυτό σας και τον σύντροφό σας, τη φροντίδα και την προστασία που σας αξίζουν.

ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ¨ΠΑΙΖΕΤΕ  ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ¨ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΑΞΗ.   
Don't be a couch potato, Live the adventure!

Είμαστε τρελλοί...είμαστε τρελλοί εμείς οι πατρινοί!!

Patrasso, and the brains on the rails!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Menia

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 728
  • Φύλο: Γυναίκα
  • www.jimnyclub.com
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 13, 2007, 16:59 »
 _brav/
Τα πράγματα είναι απλά..

Αποσυνδεδεμένος tsoula

  • Jimny
  • Μηνύματα: 424
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ"
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 14, 2007, 11:06 »
 10806> apl_se
"ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ"

Αποσυνδεδεμένος Denise

  • Jimny
  • Μηνύματα: 965
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 09:52 »
Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για το AIDS, σήμερα! Μήπως να διαβάζατε το παραπάνω κείμενο για μια μικρή υπενθύμιση;
Don't be a couch potato, Live the adventure!

Είμαστε τρελλοί...είμαστε τρελλοί εμείς οι πατρινοί!!

Patrasso, and the brains on the rails!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος filippos_kos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1273
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 09:56 »
 10806> 10806> 10806>


Αποσυνδεδεμένος Denise

  • Jimny
  • Μηνύματα: 965
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 10:01 »
Το  10806> το καλό σε εσάς που ενημερώνεστε! και κάνετε πράξη τις σωστές συμπεριφορές στην ερωτική σας ζωή! j12 j12 j12, γιατί ναι, μπορούμε να απολαύσουμε την ανθρώπινη φύση μας χωρίς φόβους! και δυσάρεστες συνέπειες!
Don't be a couch potato, Live the adventure!

Είμαστε τρελλοί...είμαστε τρελλοί εμείς οι πατρινοί!!

Patrasso, and the brains on the rails!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΑΣ

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 367
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 18:33 »
 10806>